INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

U BIH SVE MANJE PROFESIONALNIH VOZAČA

- BiH je napustio i veliki broj prijevozničkih firmi koje su se preregistrovale u Sloveniji, zbog boljih i jednostavnijih uslova poslovanja.

U BIH SVE MANJE PROFESIONALNIH VOZAČA

BIHAĆ, 13. oktobra - Iz Bosne i Hercegovine u proteklih nekoliko godina otišlo je oko pet hiljada profesionalnih vozača kamiona.

Razlog odlaska su veće plaće i bolji uslovi rada. Prema podacima Udruženja prevoznika za međunarodni transport, osim vozača, BiH je napustio i veliki broj prijevozničkih firmi koje su se preregistrovale u Sloveniji, zbog boljih i jednostavnijih uslova poslovanja.

Bišćanin Adnan Hafurić diplomirani je profesor tjelesnog odgoja i sporta. Nakon završenog fakulteta, posao u struci nije mogao dobiti, te se kao i većina naših građana uputio u zemlje Evrope.

Prvi posao profesionalnog vozača pronašao je u Austriji, vozeći za jednu Češku firmu. Nakon toga odlazi u Sloveniju, nastavlja raditi isti posao, a prije dvije godine zajedno sa bratom Irnesom osniva svoju vlastitu firmu za Međunarodni transport i promet roba BH Trans sa sjedištem u Jasenici u Republici Sloveniji.

Svakoj prijevozničkoj firmi nedostaje profesionalnih vozača, kažu u Udruženja prijevoznika pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH. Tvrde da, između ostalog, vozači BiH napuštaju i iz sigurnosnih razloga.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING