INFO

  • PANDEMIJA KORONAVIRUSA: U DOMU ZDRAVLJA BIHAĆ DESET ZARAŽENIH LJEKARA
  • VEČERAS POČINJE ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA, KAZALJKE VRATITE SAT UNAZAD
  • NA KORONAVIRUS U BOSNI I HERCEGOVINI POZITIVNO 1.265 OSOBA, 10 PREMINULIH
  • IPF BIHAĆ: MIGRACIJE U SAVREMENOM DOBU - UZROCI I POSLJEDICE
  • POKRENUT PRVI SERIJSKI PODCAST NA ENGLESKOM JEZIKU O GENOCIDU U BIH

U BIH DANAS SUNČANO, TEMPERATURE I DO 35 STEPENI

- Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U BIH DANAS SUNČANO, TEMPERATURE I DO 35 STEPENI

SARAJEVO, 22. avgusta -Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni lokalno ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 11; Ivan Sedlo 13; Bjelašnica, Bugojno i Srebrenica 14; Sarajevo 16; Livno, Prijedor, Tuzla i Zvornik 17; Banja Luka, Bihać, Grude i Sanski Most 18; Bijeljina 19; Gradačac i Široki Brijeg 20; Trebinje 21; Mostar 22; Neum 23°C

Tokom dana preovladavat će pretežno sunčano vrijeme.  

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

Stanje na putevima  

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Brčko-Bijeljina, Livno-Kamensko, Podnovlje-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

 Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na graničnom prijelazu Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Klobuk (Trebinje-Nikšić) i Zupci (Trebinje-Herceg Novi) nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali su duge kolone vozila u prostoru između dva prelaza (na ulazu u C. Goru).  Na GP Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING