INFO

  • U 67. GODINI PREMINUO AKI RAHIMOVSKI, LEGENDARNI PJEVAČ PARNOG VALJKA
  • KORONA BILANS U USK: UZ 128 NOVOZARAŽENIH OSOBA I TRI SMRTNA ISHODA
  • REPORTERI AA NA FRONTU U DONBASU: NAPETOST SE OSJETI, ALI SUKOBA TRENUTNO NEMA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O 'TRGOVSKOJ GORI' GOVORI MARINKO ZELJKO, DIREKTOR 'AGENCIJE ZA RNS' BIH
  • POSKUPLJENJE ŠTAMPE: 'LANČANO' POSKUPLJENJE LOGIČNO KAO POSLJEDICA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 2.624 NOVOZARAŽENIH, 19 OSOBA PREMINULO

U BEOGRADU ODRŽAN PROTEST "STOP KRVAVIM KOŠULJAMA" PROTIV AKTUELNE VLASTI

- Kolonu demonstranata predvodili su dobošari i oni koji su nosili veliki transparent na kojem je pisalo "Stop krvavim košuljama", dok su učesnici nosili transparente među kojima su "Uvijek pištaljka, nikad više puška", "Za vladavinu prava i pravdu", "Protiv terora vlasti" i "Zašto šutiš Evropo", a pojedini su nosili zastavu Srbije, zviždali pištaljkama i uzvikivali slogane kojima su iskazivali kritiku aktuelne vlasti

U BEOGRADU ODRŽAN PROTEST

BEOGRAD, 8. decembra (AA) - Uz učešće velikog broja građana u Beogradu je večeras održan protestni skup "Stop krvavim košuljama", javlja Anadolu Agency.

Protest na koji je pozvala srbijanska opozicija počeo na platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega su učesnici prošetali do zgrade Radio-televizije Srbije.

Kolonu demonstranata predvodili su dobošari i oni koji su nosili veliki transparent na kojem je pisalo "Stop krvavim košuljama", dok su učesnici nosili transparente među kojima su "Uvijek pištaljka, nikad više puška", "Za vladavinu prava i pravdu", "Protiv terora vlasti" i "Zašto šutiš Evropo", a pojedini su nosili zastavu Srbije, zviždali pištaljkama i uzvikivali slogane kojima su iskazivali kritiku aktuelne vlasti.

Kako je navedeno u ranijem pozivu na skup, neposredan povod protesta je nedavni napad na predsjednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića, prilikom kojeg je od udarca metalnom šipkom zadobio povrede glave pred održavanje tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Protest su podržale sve članice Saveza za Srbiju i lideri tog saveza došli su na protest i stali u drugi red kolone, ali na skupu nije bilo stranačkih obilježja.

Na protestu se obratio glumac Branislav Trifunović i studentkinja Jelena Anasonović, koja je poručila: "Krenulo je Srbijo, krenulo je Beograde." Rekla je da će građani o predstojećim akcijama biti obaviješteni na društvenim mrežama.

Tokom protesta, ulice u centru Beograda bile su zatvorene za saobraćaj. Protest je protekao bez incidenata, jedino je ispred Doma Narodne skupštine predsjednik Udruženja nestalih i kidnapovanih sa Kosova Simo Spasić uzvikivao da je Savez za Srbiju "zlo za Srbiju".VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING