INFO

  • FUTSAL - BIH ŽELI DRUGIM TRIJUMFOM PROTIV SRBIJE OKONČATI KVALIFIKACIJE ZA EURO
  • VRIJEME SUTRA: NAKON SUNČANOG JUTRA, RAZVOJ NAOBLAKE U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA
  • RAČUN KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU PRIVREMENO ODBLOKIRAN
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DR. MUAMEROM KHUDEIROM, EPIDEMIOLOGOM U DOMU ZDRAVLJA CAZIN
  • ĆAMIL DURAKOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE U SREBRENICI, NA VLASTI KOALICIJA SDA I SNSD-A
  • USK : OD COVID-A 19 PREMINULO DEVET OSOBA
  • ZAVRŠENA VAKCINACIJA UPOSLENIKA KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU

U AKCIJI FUP-A UHAPŠEN SEKSUALNI PREDATOR IZ KONJICA: PUTEM INSTAGRAMA VREBAO 40 DJEVOJČICA

- Osoba inicijala D. K. se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše...

U AKCIJI FUP-A UHAPŠEN SEKSUALNI PREDATOR IZ KONJICA: PUTEM INSTAGRAMA VREBAO 40 DJEVOJČICA

SARAJEVO, 17. marta - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapsili D. K. (21) iz Konjica, koje se dovodi u vezu sa krivičnim djelom iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije.

D. K. se sumnjiči da je u prethodnom periodu putem društvene mreže Instagram uspostavljao online komunikaciju sa djecom starosne dobi od devet godina pa naviše, pri tome se predstavljajući kao njihov vršnjak muškog ili ženskog spola, zahtijevajući seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Kako su saopćili iz FUP-a, on se sumnjiči da je na isti način uspostavljao neprimjerenu komunikaciju sa oko 40 djevojčica mlađe starosne dobi.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Konjicu, policajci su izvršili pretres kuće na području općine Konjic koju koristi osumnjičeni. Tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta računarska oprema i mobilni telefoni sa pripadajućim SIM karticama koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela, a koji će biti upotrijebljeni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama FUP-a te će u zakonskom roku biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING