INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE SRBIJE PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV EDINA VRANJA

- Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je danas optužnicu protiv Edina Vranja koji je uhapšen u ovoj zemlji 12. septembra, a koji se sumnjiči za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika.

TUŽILAŠTVO ZA RATNE ZLOČINE SRBIJE PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV EDINA VRANJA

BEOGRAD, 13. oktobra - Kako je navedeno na stranici, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije nakon podizanja ove optužnice podnijet će prijedlog Višem sudu u Beogradu za ustupanje ovog predmeta organima Bosne i Hercegovine.

"Na osnovu propisa kojima se reguliše regionalna saradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Srbije i Bosne i Hercegovine o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Tužilaštvo za ratne zločine će podnijeti prijedlog Višem sudu u Beogradu Odjeljenju za ratne zločine za ustupanje krivičnog gonjenja u navedenom predmetu organima Bosne i Hercegovine", saopćeno je.

Podsjetimo, prije dva dana Viši sud u Beogradu donio je odluku o produženju pritvora Edinu Vranju za još mjesec. Vranj je uhapšen u Srbiji 12. septembra, a pritvor mu je određen dva dana poslije.

Kako je tada saopćio Viši sud u Beogradu, sudija za prethodni postupak Odjeljenja za ratne zločine je nakon saslušanja osumnjičenog donio rešenje kojim je Vranju odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor je određen, kako je tada navedeno, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na to da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeć.

"Protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rješenja krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu", navedeno je tada.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING