INFO

  • DANAS U BiH SUNČANO VRIJEME, S DNEVNOM TEMPERATUROM DO 23 STEPENA
  • ODRŽAN GLAVNI PRETRES U SLUČAJU RESPIRATORI
  • DAN NEZAVISNOSTI BIH: 1. MART NERADNI DAN
  • ZA SUTRA NAJAVLJEN SASTANAK PREDSTAVNIKA INSTITUCIJA BIH, COVAX-A I PFIZERA
  • NOVI POTRES U HRVATSKOJ, OSJETIO SE I U BIH
  • KORONAVIRUS U USK: 17 NOVIH SLUČAJEVA, JEDAN SMRTNI ISHOD
  • OD 1. JULA 2021. UKIDA SE ROMING NA ZAPADNOM BALKANU

TUŽILAŠTVO USK VLASTITI RAD U PROŠLOJ GODINI VREDNUJE VISOKIM OCJENAMA

- Na godišnjoj konferenciji za novinare kazano je da je Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, od ukupno 2363, riješilo 1750 predmeta. Statistički podaci pokazuju da je u 2018. godini riješeno 24 posto više predmeta u odnosu na 2017., zbog čega svoj rad ovo Tužilaštvo ocjenjuje kao prilično dobro, efikasno i kvalitetno

TUŽILAŠTVO USK VLASTITI RAD U PROŠLOJ GODINI VREDNUJE VISOKIM OCJENAMA


BIHAĆ, 28. februara - Na osnovu statističkih podataka i godišnjeg izvještaja, Tužilaštvo USK ocijenilo je svoj rad u prethodnoj godini izuzetno dobrim.

Prema ovakvim podacima mjeri se efikasnost rada Tužilaštva, a na kraju godine ostalo je 613 neriješenih predmeta koji se vode protiv 1024 lica. Naglasak je, prema zahtjevima Evropske komisije, ali i građana, ipak bio na korupciji.

U prethodnoj godini prioritet je stavljen i na oblast privrednog kriminala. Podignuto je 35 optužnica, a 22 direktno su vezane za javne dužnosnike. Međutim, problem migrantske krize, kako je kazano, odrazio se i na rad ove institucije. Slučaj doktorice Balaban iz Kantonalne bolnice Bihać još uvijek nije završen, a kao razlog navodi se kompleksno vještačenje koje obavlja Medicinski fakultet u Tuzli.

Dugotrajan proces od podnošenja optužnice do krajnjeg koraka, odnosno dobijanja drugostepene odluke, razlog je, kako kažu u Tužilaštvu, što javnost nema konkretne povratne informacije o uspjehu određenih podignutih optužnica. Kao dodatni problem za kvalitetan rad navode i još uvijek neriješen smještajni kapacitet.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING