INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA

TUŽILAŠTVO BIH PROVJERAVA KO JE FALSIFICIRAO VIZE DRŽAVLJANIMA PAKISTANA

- Zatraženo da se izvrše određene provjere u BiH i inozemstvu, potvrdio za "Avaz" Boris Grubešić, glasnogovornik ove institucije...

TUŽILAŠTVO BIH PROVJERAVA KO JE FALSIFICIRAO VIZE DRŽAVLJANIMA PAKISTANA

SARAJEVO, 19. maja - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a prije nekoliko dana, gostujući na RTRS-u, izjavio je da je ambasador BiH u Pakistanu falsificirao ulazne vize za Pakistanaca koji se nalaze u BiH.

Dodik je pojasnio kako su na nedavnom sastanku u Predsjedništvu ovu informaciju iznijeli predstavnici Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara BiH naglasivši da Pakistanci koji su ušli u BiH sa falsifikovanim vizama predstavljaju sigurnosni problem. On je rekao da podržava ideju deportovanja migranata nazad u Pakistan jer smatra da mogu napraviti ozbiljan problem, ali da proces koče pojedine politike u BiH koje žele da ih zadrže.

Tragom ove informacije člana Predsjedništva BiH, novinari Dnevnog avaza, kako navode, kontaktirali su Tužilaštvo BiH. Na upit da li je ova pravosudna institucija upoznata s tvrdnjama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, da se u našoj zemlji nalaze Pakistanci s lažnim vizama koje im je izdao bh.ambasador u toj zemlji odgovoreno je:

U Tužilaštvu  BiH u radu je predmet, sa izvještajem Granične policije, a koji se odnosi na navode o nezakonitostima oko izdavanja viza državljanima Pakistana, prilikom njihovog dolaska u BiH. Postupajući tužitelj zatražio je da se izvrše određene provjere u BiH i inozemstvu​, te izuzeo određenu dokumentaciju i tužiteljstvo radi na predmetu zajedno sa partnerskim policijskim agencijama - stoji u odgovoru Borisa Grubešića, glasnogovornika Tužilaštva BiH.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING