INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

TURSKA: ULICE I ŠETALIŠTA PUSTI ZBOG POTPUNOG ZATVARANJA ZBOG COVID-19

- Fotoreporteri AA zabilježili su prazne ulice u više gradova u Turskoj, dok su gužve samo na policijskim punktovima gdje se kontrolišu dozvole za putovanja...

TURSKA: ULICE I ŠETALIŠTA PUSTI ZBOG POTPUNOG ZATVARANJA ZBOG COVID-19


ISTANBUL, 2. maja - Ulice, trgovi i šetališta u gradovima u Turskoj i danas su pusti zbog mjere potpunog zatvaranja koja je donesena u cilju suzbijanja širenja pandemije koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Fotoreporteri AA zabilježili su prazne ulice u više gradova u Turskoj, dok su gužve samo na policijskim punktovima gdje se kontrolišu dozvole za putovanja.

Veoma je neobično vidjeti prazne ulice i poznata šetališta koja su obično ispunjena prolaznicima i posjetiocima. Na ulicama je ipak ponegdje moguće vidjeti određeni broj turista koji su izuzeti od odluke potpunog zatvaranja.

Odluka o potpunom zatvaranju u cijeloj Turskoj, uvedena zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na snagu je stupila u četvrtak u 19 sati, a trajati će sve do 17. maja.

U okviru novih epidemioloških mjera u borbi protiv pandemije COVID-19, međugradska putovanja moguća su samo uz dozvolu, a vozila međugradskog prevoza mogu saobraćati uz 50 posto kapaciteta.

Svi poslovni subjekti su obustavili poslovanje izuzev organizacija koje su izuzete odlukama Ministarstva unutrašnjih poslova Turske.

Obustavljeno je izvođenje nastave u školskim ustanovama, a svi ispiti su odgođeni. Lanci marketa biće zatvoreni nedjeljom, a ostalim danima radit će samo u određeno vrijeme.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING