INFO

  • USK: NA LABORATORIJSKO TESTIRANJE U SARAJEVO JUTROS UPUĆEN 31 UZORAK
  • PRINOVA U HOLIVUDU: TERMINATOR U 73. GODINI POSTAO DJED
  • PITALI SMO GRAĐANE KAKO USPIJEVAJU PREŽIVJETI MJESEC I NA ŠTA TROŠE NAJVIŠE NOVCA
  • POTROŠAČKA KORPA ZA JULI 1.822 KM, A PROSJEČNA PLATA U FEDERACIJI BIH SKORO UPOLA MANJA
  • U BIH ZA 24 SATA ZARAŽENA 171 OSOBA, OD POSLJEDICA INFEKCIJE PREMINULO 16
  • ZAŠTO NIJE DONESEN ZAKON O NAJZNAČAJNIJIM RATNIM DOGAĐAJIMA I LIČNOSTIMA BIVŠI KOMANDANT HAMDIJA ABDIĆ PRIPISUJE POJEDINCIMA A NE SISTEMU
  • KCUS: ZARAŽENE JOŠ 32 OSOBE U SARAJEVU, PREMINULA DVA PACIJENTA
  • NA PODRUČJU REPUBLIKE SRPSKE REGISTROVANO 98 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • EKSPLOZIJA U BEJRUTU STVORILA KRATER DUBOK 43 METRA

TURSKA OBALNA STRAŽA SPASILA 232 ILEGALNA MIGRANTA

- U saopćenju Turske obalne straže navodi se da se radi o migrantima koje je grčka obalna straža primorala da se vrate u turske teritorijalne vode...

TURSKA OBALNA STRAŽA SPASILA 232 ILEGALNA MIGRANTA

MUGLA, 29. jula - Turska obalna straža spasila je 232 ilegalna migranta koji su se nalazili u čamcima u Egejskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Turske obalne straže navodi se da se radi o migrantima koje je grčka obalna straža primorala da se vrate u turske teritorijalne vode.

Pripadnici Turske obalne straže nakon dojave spasili su 87 migranata u blizini provincije Mugla na jugozapadu zemlje.

Također su spasili 41 osobu u blizini Karaburuna u provinciji Izmir te još 25 ilegalnih migranata u blizini grada Cesme. Potom je migrantima, među kojima ima i djece i žena, data hrana, odjeća i obuća.

Pored toga, turska obalna straža spasila je 79 ilegalnih migranata koji su se nalazili u dva gumena čamca u blizini obale Ayvacika u Canakkaleu, na sjeverozapadu Turske.

Ova grupa ilegalnih migranata ilegalnim putem pokušala je preći do Grčke. Ipak, zapazili su ih pripadnici grčke obalne straže te ih primorali da se vrate u turske teritorijalne vode.

Turska je jedna od glavnih ruta za migrante i tražitelje azila koji žele preći u Evropu, posebno nakon građanskog rata u Siriji koji je počeo 2011. godine. U Turskoj se trenutno nalazi skoro četiri miliona Sirijaca, više nego u bilo kojoj drugoj državi u svijetu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING