INFO

  • LYON I MANCHESTER CITY ČETVRTFINALISTI LIGE PRVAKA
  • INTERPOL ĆE U BEJRUT POSLATI MEĐUNARODNI TIM STRUČNJAKA
  • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • IZDATA NOVA NAREDBA KRIZNOG ŠTABA ZA FBIH: SVE MJERE PRODUŽENE ZA 14 DANA!
  • AVANTURA FILM FESTIVAL - KONFERENCIJA ZA NOVINARE

TURKOVIĆ OD INSTITUCIJA HRVATSKE TRAŽI POJAŠNJENJE O SJEČI ŠUME KOD BIHAĆA

- U Ministarstvu očekuju da će vlasti Hrvatske predočiti zvanične informacije i upoznati institucije u BiH o tome šta se radi...

TURKOVIĆ OD INSTITUCIJA HRVATSKE TRAŽI POJAŠNJENJE O SJEČI ŠUME KOD BIHAĆA

SARAJEVO, 16. maja - Ministarstvo vanjskih poslova BiH jučer je, na osnovu dopisa kojeg su predstavnici Unsko-sanskog kantona dostavili putem Ministarstva sigurnosti BiH, putem diplomatskih kanala zatražilo pojašnjenje institucija Hrvatske oko aktivnosti koje poduzimaju Hrvatske šume u pograničnom pojasu kod planine Plješevice i bivšeg aerodroma Željava u Bihaću.

Kako je saopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova, ministrica Bisera Turković naglasila je da razumije potrebu poboljšanja nadzora nad državnom granicom u oblasti kontrole ilegalnih migracija, koje su veliki sigurnosni izazov za sve zemlje u regionu, ali da se najbolji efekti na tom planu mogu ostvariti samo uz uzajamnu saradnju i blisku koordinaciju.

- Stoga u Ministarstvu očekuju da će vlasti Hrvatske predočiti zvanične informacije i upoznati institucije u BiH o mjerama i razlozima za poduzimanje aktivnosti koje se različito interpretiraju u javnosti te u dobrosusjedskom maniru u što kraćem periodu dogovoriti obostrano prihvatljivo rješenje - saopćili su iz Ministarstva.



VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE





MARKETING