INFO

 • 28. GODIŠNJICA ZLOČINA NAD CIVILIMA KOZARCA
 • U FBIH DVA NOVA SLUČAJA ZARAZE KORONAVIRUSOM
 • OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA KOBILJNJAKA U BOSANSKOJ KRUPI
 • DOBA PANDEMIJE NAMETNULO NOVU PRAKSU ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
 • BIH: OD COVID-19 NAJMANJE OBOLJELIH U DANU U POSLJEDNJA DVA MJESECA
 • BOŠNJACI U SREBRENICI S RADOŠĆU DOČEKALI RAMAZANSKI BAJRAM
 • SRBIJA: JOŠ 67 OSOBA OBOLJELO OD KORONAVIRUSA, DANAS NEMA PREMINULIH
 • BIH: IMAMI POVODOM BAJRAMA POČASTILI MJESNOG PAROHA U MOSTARU
 • BIH: BAJRAMSKI PAKETIĆI ZA MALIŠANE U IZBJEGLIČKOM CENTRU SALAKOVAC
 • COVID-19 U SAD-U: ZA 24 SATA UMRLO VIŠE OD 1.000 OSOBA
 • VREMENSKA: SUTRA SUNČANO PRIJE PODNE, POSLIJE PODNE OBLAČNO UZ LOKALNE PLJUSKOVE
 • BAJRAM-NAMAZ KLANJAN U SVIM DŽAMIJAMA U USK, CENTRALNA SVEČANOST U BIHAĆU
 • RAMAZANSKI BAJRAM U BANJALUCI: RADOST SE MORA DIJELITI

TUKA: NIKAD NISAM OVOLIKO TRENIRAO, JEDVA ČEKAM POVRATAK TAKMIČENJA U AUGUSTU

- Najbolji bh. atletičar Amel Tuka na današnjoj konfereciji za medije govorio je o treniranju u prethodnom periodu pauze zbog pandemije koronavirusa, a najavio je i nastavak sezone koji je planiran za august

TUKA: NIKAD NISAM OVOLIKO TRENIRAO, JEDVA ČEKAM POVRATAK TAKMIČENJA U AUGUSTU

SPORT, 18. maja - "Sport se lagano budi i vraća gdje mu je mjesto pa tako i atletika. Svi smo bili presretni kada smo dobili odobrenje da se mogu održati državna atletska prvenstva. Ono će vjerovatno biti 7. ili 8. augusta i to će vjerovatno biti moja prva trka ukoliko ne dobijemo dozvolu za nastup u drugim zemljama kada se otvore granice. Postoji opcija da možemo učestvovati na manjim utrkama koje bi bile uvertira za velike koje me čekaju. Druga dobra vijest je najava početka Dijamantske lige i u to vrijeme kad smo mislili da nema ništa od ove sezone. Dijamantska liga zvanično počinje 14. augusta u Monacu. U rasporedu se može vidjeti da su trke jako blizu, gotovo svaki drugi dan pa ćemo trener i ja morati odabrati trke koje će biti najbolje za moju formu", rekao je Tuka.

Naš najbolji atletičar je redovno trenirao za vrijeme pauze u sezoni, a kako sam kaže, nalazi se u odličnoj formi.


"Moram se zahvaliti Gradu Zenici i JU održavanje sportskih terena u koje spada i stadion Kamberović Polje budući da smo dobili dozvolu za korištenje stadiona uz poštivanje naredbi za treniranje. Naravno, nismo bili zajedno na stadionu i ovim putem im se zahvaljujem. Nisam niti jedan trening propustio. Bio sam maksimalno posvećen. Ova situacija oko virusa je meni lično dobro došla jer nisam nikad bio na ovoliko visokom nivou treninga i forme. Mislim da bi i ova sezona mogla biti jako dobra. Tijelo je već naviklo da pretežno u ovom periodu krenem u trke. Sezona možda od juna krene pa ćemo vidjeti kako će se to odraziti na tijelo i formu. Osjećam se jako dobro, trenirao sam jako i zdrav sam", rekao je.

Tuka je upitan i o tome koliko atletičarima znači odgađanje Olimpijskih igara pogotovo zbog ostvarivanja normi.
 

"Svi smo dobili obavještenje da će se tek od kraja novembra priznavati norme za Igre vjerovatno jer svi trenutno nemaju iste uslove za treniranje i ne bi bili ravnopravni. Puno je lakše kada znate da već imate normu za Igre i ne morate trošiti snagu za mitinge već možete napraviti pravi plan i program", istakao je Tuka, a onda se osvrnuo i na Državno prvenstvo.

"Na državnim prvenstvima su trke dosta sporije, pogotovo u BiH gdje nemamo baš toliko atletičara na vrhunskom nivou u mojoj disciplini. Trke budu sporije, ali tu je bitan samo plasman. Moj cilj je i da uveličam državno prvenstvo te da pružim motivaciju mladim atletičarima koji će pokušati da me pobijede na stazi", rekao je Tuka na konferenciji koja je održana u otvorenoj bašti kafića Orient u hotelu Malak.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING