INFO

 • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO
 • POČINJE SUĐENJE U AFERI RESPIRATORI: PRVO ROČIŠTE ZAKAZANO ZA PETAK
 • BH POLJOPRIVREDA NA BRISANOM PROSTORU: O POLJOPRIVREDI I BUDUĆIM KORACIMA POLJOPRIVREDNICI RAZGOVARALI U VOGOŠĆI
 • U ORGANIZACIJI OBRTNIČKE KOMORE: USPJEŠNO ZAVRŠENA DVODNEVNA RADIONICA O KREIRANJU PROJEKATA
 • USK: POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI VLADE USK I ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA
 • MERKEL I BIDEN DOGOVORILI JAČANJE TRANSATLANTSKE SARADNJE
 • PRAVDU SU ZAMELE GODINE ĆUTANJA: IMENA KRIVACA FERIDA JE PONIJELA SA SOBOM U GROB
 • USK. NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU IDE PO PLANU, UZ RJEŠAVANJE PITANJA NORMALNOG I SIGURNOG ODVIJANJA PROCESA
 • CAZIN: ZASTRAŠUJUĆA SAOBRAĆAJNA NESREĆA
 • BOSANSKA KRUPA: KONSTITUISANO OPĆINSKO VIJEĆE, U TOKU JE VANREDNA SJEDNICA
 • BIHAĆ: OBILJEŽENA GODIŠNJICA OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA
 • PRESS KONFERENCIJA: PREDSTAVNICI VLADE I SKUPŠTINE USK DANAS GOVORILI O PODUZETIM AKTIVNOSTIMA I BUDUĆNOSTI DOMA ZDRAVLJA BIHAĆ

TUGA U CAZINU - OD KORONAVIRUSA PREMINULA LEJLA HAJRULAHOVIĆ

- Jutros je Cazin obavijen tugom, jer je iz Tuzle stigla vijest da je svoju borbu za život izgubila naša Lejla Hajrulahović iz Cazina

 TUGA U CAZINU - OD KORONAVIRUSA PREMINULA LEJLA HAJRULAHOVIĆ

USK, 28.novembra - Lejla se posljednjih dana borila sa infekcijom koronavirusa, a jutros je zaprepastila vijest da Lejla nije uspjela. Cazinjani, Krajišnici, a i veliki dio Bosne i Hercegovine pamti Lejlu kao vedru, hrabru i optimističnu mladu djevojku, koja se uvijek borila i trudila da bude na strani  dobra i uz svoj grad i svoj narod.

 Doktorantica etnologije i kulturne antropologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bavila se društvenim sjećanjem i identitetima. Radila na promociji kulturnih i sportskih vrijednosti. Nekadašnja rukometašica.

Hrabra žena koja je odlučila da se bori s vjetrenjačama i da ih u konačnici pobijedi. Nažalost, bitku sa koronavirusom nije dobila iako se lavovski borila već danima.

Lejla je nekadašnja igračica ŽRK Krajina, tuzlanskog Jedinstva i ŽRK Živinice, jedan od osnivača škole rukometa „Dundo Bears“ u Cazinu.

Pored rukometa bila je uključena u veliki broj projekata a posljednjih godina bila je doktorant na Univerzitetu u Zagrebu.

Učestvovala je u projektu “Čitanje za Srebrenicu”, koji je pokrenut od strane Memorijalnog centra Srebrenica, te predstavlja aktivnost čiji je cilj naglašavanje ličnog identiteta svakog od žrtava genocida.

Uvijek nasmijana i vedra lica a svako ko ju je poznavao reči će da je Lejla bila jedna izuzetna i posebna osoba.

Obnašajući funkciju Generalnog sekretara Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Lejla je nakon godina i godina čekanja Bosnu i Hercegovinu uvrstila na međunarodnu listu potpisnika RINCK konvencije.

Lejla se uvijek isticala društvenim angažmanom u humanitarnim i kulturnim aktivnostima, a posebno je bila zadovoljna svojim doprinosom Muzeju ratnog djetinjstva. Bila je saradnik mnogih velikih medija i svojim tekstovima oduševljavala javnost.

Lejlin odlazak veliki je gubitak za bh rukomet i naše društvo o cjelini.

Molimo dragog Allaha dž.š. da našoj Lejli podari dženet, porodici sabur, a svima nama u amanet da je se rado sjećamo i uspomene na mnoga druženja sa njom.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING