INFO

  • USK: UKINUTO STANJE PRIRODNE NESREĆE
  • DOM ZDRAVLJA BOSANSKA KRUPA – UZ MJERE RESTRIKCIJE POMOĆ JE PRUŽANA SVIMA
  • KOLIKO ĆE ZAISTA POMOĆI PRIVREDNICIMA TZV.KORONA ZAKON
  • RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH U SJEVERNOJ MAKEDONIJI, DANAS 120 OSOBA
  • TURISTE ZAMIJENILI MIGRANTI – INSPEKCIJA ZAPEČETILA 16 UGOSTITELJSKIH OBJEKATA
  • FBiH: 12 NOVOZARAŽENIH OSOBA

TRGOVSKA GORA: SKANDALOZNI POTEZI REPUBLIKE HRVATSKA U VRIJEME PANDEMIJE

- Da li smišljeno ili ne, Hrvatska je uslijed pandemije koronavirusa napravila novi korak u projektu izgradnje nuklearnog odlagališta na Trgovskoj gori...

TRGOVSKA GORA: SKANDALOZNI POTEZI REPUBLIKE HRVATSKA U VRIJEME PANDEMIJE

BiH/HRVATSKA, 02. aprila - Bivšu kasarnu Čerkezovac, gdje bi centar trebao biti izgrađen, od hrvatskog Ministarstva zaštite okoliša i energetike preuzeo je Fond za zbrinjavanje nuklearnog otpada iz Krškog.

Ovaj postupak susjedne Hrvatske izazvao je brojne reakcije u BiH, koja se od samog začetka ideje ovom projektu protivi.  

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac alarmiralo je nadležne institucije, te delegaciju EU izjavivši da ukoliko je resorno ministarstvo Hrvatske dalo zeleno svjetlo za izgradnju spornog odlagališta, da je to potpuno skandalozno.

Njegovo mišljenje, između ostalih, dijeli i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Jasmin Emrić, jedan od najvećih protivnika ove ideje.

U telefonskoj izjavi za RTV USK-a Emrić je istakao da Hrvatska nije ranije uvažila ni jednu primjedbu BH vlasti, te da sadašnju situaciju pandemije koronavirusa zloupotrebljavaju, jer građani, općine i gradovi ne mogu, zbog zabrane kretanja i okupljanja, protestvovati.

Svoj stav za našu TV kuću iznio je je predsjednik Nezavisnog bloka BiH Senad Šepić, koji smatra da ovakve najave i postupci iz R Hrvatske znače potpuno nepoštivanje BiH i svih naših institucija.

O Trgovskoj gori i reakcijama BH političara detaljnije u Dnevniku RTV USK-a.     

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING