INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

TRAHANIJADA U BIHAĆU

- U Bihaću je u toku Kulinarska manifestacija „Bihaćka trahanijada 2021“...

TRAHANIJADA U BIHAĆU


BIHAĆ, 17. oktobra - U pripremanju tradicionalnog krajiškog specijaliteta učešće je uzelo 16  ekipa u čijem sastavu su  članovi udruženja žena, poljoprivredni proizvođači te ugostitelji. Trahanijada  se organizira u sklopu Manifestacije „Jesen na gelenderima“  u cilju promocije i afirmacije tradicije i kulture grada Bihaća.

Trahanijadu kao turstičko-kulinarsku manifestaciju u cilju očuvanja običaja, tradicije i kulture ovog kraja organizira Turistička zajednica Grada Bihaća. Trahanu kao krajiški gastronomski specijatet spravljan po tradicionalnom  receptu, smatra orgnaizator, trebalo bi zaštiti kao domaći brend jer je u posljednje vrijeme ovaj  specijalitet krenuo u osvajanje zapadnog tržišta.

Trahanijada je takmičarskog karaktera a rezultate ćemo saznati u završnici. Prisutne će dodatno uveseliti, zabaviti i motivisati tamburaški sastav Bedem iz Bihaća, kao i Kulturno-umjetničko društvo Ašik Kaldrma uz folklornu tačku. Najbolju ekipu očekuje posebno izrađena nagrada koju je Turistička zajednica Grada Bihaća kreirala u saradnji s malom lokalnom tvornicom sreće posvećenom stvaranju unikatnih i elegantnih kreacija od prirodnih materijala. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING