INFO

  • RTV USK: OTVOREN KONKURS ZA NOVINARSKU NAGRADU 'EMIN HUSKIĆ'
  • BIHAĆ: ZVIZDIĆ I HALKIĆ RAZGOVARALI O PROBLEMIMA S KOJIMA SE SUSREĆU PRIVREDNICI I DIJASPORA USK
  • PONOVO ODGOĐENO SUĐENJE U SRBIJI ZA ZLOČINE U SREBRENICI
  • UPUĆENI NA ČEKANJE: DVIJE FIRME U BIH NEVAKCINISANIM RADNICIMA ZABRANILE RAD
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • ČLANOVI EKSPERTSKOG TIMA BIH U UTORAK U DVORU
  • PERIKE ZA DJECU OD IDUĆE GODINE NA LISTI POMAGALA ZZO USK
  • VRIJEME SUTRA: SUNČANO I TOPLO
  • BH KORONA STANJE: 589 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULE 32 OSOBE
  • USK KORONA BILANS: 25 NOVOZARAŽENIH OSOBA I 3 SMRTNA ISHODA

TOKOM DANA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

- Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C...

TOKOM DANA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

SARAJEVO, 25. jula - Prije podne je bilo pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati (°C): Bjelašnica 18; Ivan-sedlo 23; Grude 24; Bugojno 26; Sarajevo 27; Bihać i Zenica 28; Sanski Most i Tuzla 29; Trebinje 30; Gradačac 31; Mostar 32; Neum 33°C;

Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme što lokalno u centralnim, sjevernim i istočnim područjima može usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 31 i 37°C.

Stanje na cestama

Duža zadržavanja bilježe se pri prelasku granice na izlazu iz Bosne i Hercegovine na prijelazima: Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Hum, Zupci, Deleuša, Gorica, Doljani, Gabela Polje i Neum II, kao i na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška u oba smjera. I na ostalim graničnim prijelazima dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas (25.07.) do 14 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici Vlasenica-Han Pijesak.

Na regionalnom putu Turbe- Vitovlje (Šešići), danas do 17 sati saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI