INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

'TED LASSO', 'THE CROWN' I 'QUEEN'S GAMBIT' OSVOJILI GLAVNE EMMY NAGRADE

- Ovogodišnja, 73. ceremonija dodjele nagrada Emmy održana je u Los Angelesu, a događaju je prisustvovalo oko 500 nominovanih filmskih radnika i gostiju...

'TED LASSO', 'THE CROWN' I 'QUEEN'S GAMBIT' OSVOJILI GLAVNE EMMY NAGRADE

LOS ANGELES, 20. septembra - Drama "The Crown" i komedija "Ted Lasso" osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je "The Queen's Gambit" proglašena najboljom mini serijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnja, 73. ceremonija dodjele nagrada Emmy održana je u Los Angelesu, a događaju je prisustvovalo oko 500 nominovanih filmskih radnika i gostiju.

Olivia Colman i Josh O'Connor iz serije "The Crown" osvojili su televizijske nagrade Emmy za najbolje dramske glumce. Colman i O'Connor glumili su kraljicu Elizabeth i princa Charlesa u seriji o britanskoj kraljevskoj porodici.

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom u mini seriji "Mare of Easttown".

Jason Sudeikis, zvijezda filma "Ted Lasso" proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Jean Smart iz "Hacksa" najboljom glumicom u istoj kategoriji.

Zbog pandemije koronavirusa, ovogodišnja ceremonija održana je u šatoru u centru Los Angelesa, s manjim brojem gostiju i obaveznim vakcinisanjem i testiranjem.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING