INFO

  • OMLADINSKA BANKA BOSANSKA KRUPA: POTPISANO 14 UGOVORA UKUPNE VRIJEDNOSTI 23.924 KM
  • NA TWITTERU BRITANSKI AMBASADOR FIELD ODGOVORIO DODIKU: OD CIJEPANJA BIH NEMA NIŠTA
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • TOP PRIČA U SAD-U: REAKCIJE NA PRESUDU ZA UBISTVO GEORGEA FLOYDA
  • SUĐENJE NOVALIĆU I DRUGIMA: KAKO JE NASTAO PLAN NA OSNOVU KOJEG SU NABAVLJENI RESPIRATORI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • PREDSJEDNIK JUVENTUSA: SUPERLIGA NE MOŽE DA NASTAVI DALJE POSLIJE ODLASKA ENGLESKIH KLUBOVA
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA: KAD BI ZA SVOJE ZDRAVLJE BILI BAR JEDNAKO ZABRINUTI KAO ZA VLASTITI AUTOMOBIL...

- Protekla sedmica, između ostalog, bila je u znaku zdravlja. Održano je više aktivnosti, organiziranih od strane zdravstvenih ustanova i organizacija, koje su nastojale građanima približiti važnost brige za vlastito zdravlje. Kako podići kvalitet života, kada je u pitanju vlastito zdravlje, nastojalo se i danas aktuelizirati kod građana, a u okviru zajedničke akcije promocije zdravlja, koju su organizirali bihaćki Crveni križ, Dom zdravlja Bihać i kantonalno Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA: KAD BI ZA SVOJE ZDRAVLJE BILI BAR JEDNAKO ZABRINUTI KAO ZA VLASTITI AUTOMOBIL...


BIHAĆ, 7. aprila - Posljednjih godina Hafeza Elezović posebno vodi računa o svom zdravlju. Dijagnosticiran joj je dijabetes, bolest koja  zahtjeva redovni nadzor liječnika, adekvatnu terapiju kao i strogu kontrolu u ishrani. Dijabetes je otkrila nakon što je primjetila nagli gubitak na težini.

Važan korak u liječenju i držanju bolesti pod kontrolom je njeno rano otkrivanje, a u pogledu dijabetesa to može da bude i presudno za sami život. To je moguće ukoliko građani redovno posjećuju zdravstvene ustanove, u prvom redu svoje liječnike u Domovima zdravlja. Da su mnogi svjesni koliko je preventiva važna ali većina dolazi kada se jave simptomi bolesti, ističu između ostalog u bihaćkom Domu zdravlja.

Pojačane aktivnosti o važnosti brige građana o vlastitom zdravlju, u Domu zdravlja održali su tokom protekle sedmice te danas na Gradskom trgu. Sedmi april obilježava se kao Svjetski dan zdravlja. Uz uposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u promociji zdravlja pridružili su se aktivisti CK Bihać te kantonlano Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa. Podjeljen je promotivni materijal, a posjetioci su bili u prilici izmjeriti šećer u krvi i tlak, te čuti korisne savjete.

Briga o zdravlju, svima mora biti prioritet. Stoga, koliko god smatrali da nas svakodnevne obaveze pritišću, te da smo u borbi s njima, vrijeme za odlazak ljekaru i redovne kontrole ne smiju biti u drugom planu, poruka je i današnjih aktivnosti u povodu Svjetskog dana zdravlja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING