INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: RAD NOVINARA I MEDIJA JE LEGITIMACIJA NAŠEG DRUŠTVA I DRŽAVE

- Mediji i novinari, njihov slobodan i neometan rad i odnos prema društvenoj stvarnosti su legitimacija slobodnog, demokratskog i progresivnog društva...

SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: RAD NOVINARA I MEDIJA JE LEGITIMACIJA NAŠEG DRUŠTVA I DRŽAVE

BIHAĆ, 3. maja - U povodu ovog veoma značajnog datuma za svako demokratski uređeno društvo i državu, medijske kuće i novinare, prigodne riječi uputila je direktorica RTV USK Irma Pašić.

Ovim povodom u ime svih uposlenika RTV USK, upućujem iskrene čestitke svim medijima i novinarima u našoj zemlji i svijetu, a posebno i na prvom mjestu našim kolegicama i kolegama na prostoru USK. Svjetski dan slobode medija, mediji i novinari, njihov slobodan i neometan rad i odnos prema društvenoj stvarnosti su legitimacija slobodnog, demokratskog i progresivnog društva.

U svakoj dosadašnjoj krizi a posebno danas u aktuelnom trenutku koji diktira pandemija koronavirusa, uloga medija i novinara je nadasve odgovorna i zahtjevna. Zajedno sa brojnim drugim, veoma značajnim polugama društva nalazimo se na liniji borbe za ljudske živote, što nije nimalo lagan zadatak, ali sam sigurna da uspijevamo u opravdavanju povjerene društvene uloge.

Težeći istini, interesu javnost i plemenitim ciljevima, u partnerstvu sa građanima i institucijama dali smo i svakodnevno dajemo nemjerljiv doprinos u profesionalnom i odgovornom izvještavanju javnosti, što ćemo i dalje činiti. 

Onima koji s vremena na vrijeme nastoje da novinare i medije ograniče, da nas udalje od događaja i tema za koje smatramo da su od temeljnog interesa javnosti, želim kazati kako takve namjere i prepreke neće i ne mogu zaustaviti pravo građana na istinu. 

Zato, neka nas ovaj dan, i ovaj datum, koji prvenstveno simbolizira i afirmira slobodu, baš kao i u brojnim prilikama ranije, nadahne da zajedno gradimo naše društvo, ukazujući i unaprjeđujući odnose i procese ka boljem životu."VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING