INFO

  • KORIŠTENJEM RESTORANSKOG OTPADA DO KVALITETNIJEG ZEMLJIŠTA
  • IZ DNEVNIKA IZDVAJAMO: RAZGOVOR S DENISOM ZVIZDIĆEM, PREDSJEDAVAJUĆIM PD PS BIH
  • I SUTRA U BIH SUNČANO VRIJEME
  • GRAĐANI BIH MOGU BITI SIGURNI: POČELA VJEŽBA 'EUFOR - BRZI ODGOVOR 2021'
  • MINISTAR HALKIĆ: NUŽNO JE REDUCIRATI RASHODE ZAVODA ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA USK
  • KORONAVIRUS U BIH: 804 NOVA SLUČAJA, 19 PREMINULIH
  • JEDINSTVO- SIMM BAU MAGLAJ: REMI U BIHAĆU SA DVA NEISKORIŠTENA JEDANAESTERCA
  • U USK 14 NOVOZARAŽENIH SLUČAJEVA
  • GRAD CAZIN KONKRETIZIRAO PLAN POZITIVNE PRONATALITETNE POLITIKE

SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: RAD NOVINARA I MEDIJA JE LEGITIMACIJA NAŠEG DRUŠTVA I DRŽAVE

- Mediji i novinari, njihov slobodan i neometan rad i odnos prema društvenoj stvarnosti su legitimacija slobodnog, demokratskog i progresivnog društva...

SVJETSKI DAN SLOBODE MEDIJA: RAD NOVINARA I MEDIJA JE LEGITIMACIJA NAŠEG DRUŠTVA I DRŽAVE

BIHAĆ, 3. maja - U povodu ovog veoma značajnog datuma za svako demokratski uređeno društvo i državu, medijske kuće i novinare, prigodne riječi uputila je direktorica RTV USK Irma Pašić.

Ovim povodom u ime svih uposlenika RTV USK, upućujem iskrene čestitke svim medijima i novinarima u našoj zemlji i svijetu, a posebno i na prvom mjestu našim kolegicama i kolegama na prostoru USK. Svjetski dan slobode medija, mediji i novinari, njihov slobodan i neometan rad i odnos prema društvenoj stvarnosti su legitimacija slobodnog, demokratskog i progresivnog društva.

U svakoj dosadašnjoj krizi a posebno danas u aktuelnom trenutku koji diktira pandemija koronavirusa, uloga medija i novinara je nadasve odgovorna i zahtjevna. Zajedno sa brojnim drugim, veoma značajnim polugama društva nalazimo se na liniji borbe za ljudske živote, što nije nimalo lagan zadatak, ali sam sigurna da uspijevamo u opravdavanju povjerene društvene uloge.

Težeći istini, interesu javnost i plemenitim ciljevima, u partnerstvu sa građanima i institucijama dali smo i svakodnevno dajemo nemjerljiv doprinos u profesionalnom i odgovornom izvještavanju javnosti, što ćemo i dalje činiti. 

Onima koji s vremena na vrijeme nastoje da novinare i medije ograniče, da nas udalje od događaja i tema za koje smatramo da su od temeljnog interesa javnosti, želim kazati kako takve namjere i prepreke neće i ne mogu zaustaviti pravo građana na istinu. 

Zato, neka nas ovaj dan, i ovaj datum, koji prvenstveno simbolizira i afirmira slobodu, baš kao i u brojnim prilikama ranije, nadahne da zajedno gradimo naše društvo, ukazujući i unaprjeđujući odnose i procese ka boljem životu."VEZANE VIJESTI

KOMENTARI