INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

ŠVICARSKA MINISTRICA DOŠLA U SARAJEVO: BIH JE VRLO BITNA U SPREČAVANJU ILEGALNIH MIGRACIJA

- Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić danas se u Sarajevu sastao s ministricom pravde i policije Švicarske Karin Keller-Sutter.

ŠVICARSKA MINISTRICA DOŠLA U SARAJEVO: BIH JE VRLO BITNA U SPREČAVANJU ILEGALNIH MIGRACIJA

BIH, 21. oktobra - Tokom sastanka razgovarano je o jačanju bilateralne saradnje između dvije države s posebnim naglaskom na pitanje migracija.

Ministar Cikotić izrazio je zadovoljstvo na saradnji s Švicarskom koji traje dugi niz godina.

"Realizovano je niz projekata s jednom posebnom senzibilnošću koju Švicarska pokazuje prema BiH u smislu mnogih historijskih, političkih, etničkih i drugih sličnosti koje može u pozitivnom smislu da transferira kroz svoje sugestije i jedan konstruktivan utjecaj na veliki broj otvorenih pitanja. S druge strane, na sposobnost BiH i spremnost da vrlo aktivno učestvuje u toj razmjeni i da sarađuje, a da ta saradnja proizvodi dobre efekte", kazao je.

Dodaje da su razgovarali o migracijama te sam se zahvalio na podršci švicarske vlade pri rješavanju neki praktičnih pitanja, kao što je opremanje kampa Lipa.

"To je samo jedan od najsvježijih primjera o tome kako Švicarska vrlo aktivno i vrlo konkretno prati potrebe BiH i pokazuje spremnost da sarađuje na najbolji mogući način", dodao je.

Keller-Sutter se zahvalila na gostoljubivom prijemu od strane ministra sigurnosti naše zemlje.

"Oboje smo naglasili dobar i privilegovan odnos između BiH i Švicarske posebno po pitanju saradnje u oblastima migracije i policije. BiH je važna tranzitna zemlja i njena uloga je vrlo bitna kada je riječ o sprječavanju ilegalne migracije. Švicarska cijeni rad BiH u ovoj oblasti", dodala je.

Nastavlja da su se u potpunosti složili da je sigurnost pitanje na kojem se radi zajednički te da je to jedan zadatak u interesu svih populacija.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING