INFO

  • USK KORONA BILANS: TESTIRANO 59 UZORAKA, NOVOZARAŽENA JEDNA OSOBA
  • BIH: STIGLO 10.530 DOZA VAKCINA BIONTECH/PFIZER
  • PO ODLUCI EU: BIH OPET NIJE NA EVROPSKOJ LISTI DRŽAVA KOJE SU SIGURNE ZA PUTOVANJE
  • IZRAEL IZVEO ZRAČNI NAPAD NA GAZU, PRVI OD PREKIDA VATRE 21. MAJA
  • PRIJAVE DO KRAJA JUNA: BBI BANKA OBEZBIJEDILA MILION MARAKA ZA STIPENDIRANJE UČENIKA I STUDENATA U BIH
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: UTVRĐEN PRIJEDLOG ZAKONA O CARINSKIM PREKRŠAJIMA
  • KRIJUMČARENJE MIGRANATA U BIH: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DVOJICE AFGANISTANACA
  • POTPISIVANJEM UGOVORA O STIPENDIRANJU I FINANSIJSKA PODRŠKA OD STRANE BTF I MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK
  • GDJE GRAĐANI BIH MOGU PUTOVATI I KAKO?
  • DAN BRANILACA GRADA BIHAĆA

SUTRA VEĆINOM UMJERENA NAOBLAKA

- Danas je bilo promjenljivo i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina.

SUTRA VEĆINOM UMJERENA NAOBLAKA

BIH, 11. juna - Sutra većinom umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 7; Bugojno, Sarajevo, Sokolac i Tuzla 18; Ivan-sedlo 19; Srebrenica 21; Bihać, Drvar, Jajce i Prijedor 24; Bijeljina, Gradačac, Livno i Trebinje 25; Doboj, Neum, Sanski Most i Zenica 26; Banja Luka 27; Grude 28; Mostar 29°C;


Stanje na cestama

Kraj radne sedmice donosi i pojačanu frekvenciju vozila na većini putnih pravaca u BIH. Zbog čestih pljuskova i nestabilnog vremena, upozoravamo na vodu koja se zadržava na kolovozu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se usporeno, preticajnom trakom.

Do kraja ovog mjeseca u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana naizmjenično je propuštanje vozila, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BIH, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING