INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

- Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C...

SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI SUNČANO UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

SARAJEVO, 03. maja - Danas se pretežno oblačno vrijeme najduže zadržalo na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. Ostalim područjima je preovladavalo sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 5; Bihać 10; Prijedor 13; Tuzla 14; Sanski Most 15; Banja Luka, Gradačac, Ivan-sedlo i Sokolac 16; Zenica 17; Bugojno 18; Neum 19; Sarajevo i Trebinje 20; Grude 23; Mostar 24°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

Stanje na cestama

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-RudankaTarčin-Konjic (Donja Raštelica), Doboj-Tuzla (dionici Stjepan Polje-Orahovica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na graničnim prijelazima Šepak i Popovi (Pavlovića most) pojačan je promet vozila u oba smjera, a na GP Zupci na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. 

Povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiHVEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING