INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE

- Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C...

SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE

SARAJEVO, 21. oktobra - Danas je pretežno oblačno bilo na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima Bosne je mala do umjerena naoblaka.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan-sedlo 13; Livno i Sokolac 16; Bugojno i Drvar 17; Jajce i Trebinje 18; Bihać, Grude, Prijedor i Sarajevo 19; Banja Luka, Mostar, Sanski Most i Zvornik 20; Neum i Tuzla 22; Bijeljina i Gradačac 23; Doboj i Zenica 24°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Stanje na cestama

Vremenski uslovi pogoduju saobraćajnoj situaciji na putevima u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila je pojačana, posebno na izlazima iz užih gradskih zona. Sve učesnike u saobraćaju molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23:00 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog asfalterskih radova, danas do 18 sati za saobraćaj je zatvorena dionica regionalnog puta R-445 Kakanj-Visoko (od BP „Mušinbegović“ do skretanja za „Asfaltgradnja“).

Do 18 sati, zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na putni pravac Šipovo-Baraći-Mrkonjić Grad. Obustava saobraćaja planirana je i za sutra u vremenu od 08 do 18 sati.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING