INFO

 • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
 • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
 • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
 • ODLUKA KOMISIJE: STADION VELEŽA SUSPENDOVAN NAKON PREKIDA UTAKMICE
 • STUDIJA: VAKCINA JOHNSON&JOHNSON EFIKASNA 94% POSLIJE DODATNE DOZE
 • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
 • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
 • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
 • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
 • SARAJEVO: MINISTRICA TURKOVIĆ SE SASTALA SA ADVOKATICAMA EDINA VRANJA
 • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

SUTRA U BOSNI I HERCEGOVINI PRETEŽNO OBLAČNO I NESTABILNO VRIJEME SA PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM

- Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C...

SUTRA U BOSNI I HERCEGOVINI PRETEŽNO OBLAČNO I NESTABILNO VRIJEME SA PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM

SARAJEVO, 16. jula - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo djelomično vedro. U drugom dijelu dana u većem dijelu zemlje su registrovani pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 14; Ivan-sedlo 24; Livno 25; Drvar i Srebrenica 26; Banja Luka, Bugojno, Sokolac i Tuzla 27; Bihać, Gradačac, Neum, Sanski Most i Trebinje 28; Široki Brijeg i Zvornik 29; Grude, Prijedor, Sarajevo i Zenica 30; Mostar 32°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi u Bosni lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Velika Kladuša-Cazin (Donja Lučka-Pećigrad). U toku je policijski uviđaj.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Gradina pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na graničnom prijelazu Zupci u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi na rekonstrukciji silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na autoputu A-1, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje i Hutovo-Stolac, kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING