INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

SUTRA SUNČANO VRIJEME UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

- Danas je Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne je zabilježena kiša.

SUTRA  SUNČANO VRIJEME UZ MALU DO UMJERENU OBLAČNOST

BIH, 23. oktobra - Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 17, na jugu do 20 °C.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica, Ivan-sedlo 4; Sarajevo 7; Bugojno 9; Bihać, Zenica 10; Gradačac 11; Sanski Most 12; Livno 13; Grude, Neum 17; Mostar 18;

Stanje na cestama

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kroz tunel Crnaja tokom dana saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, a u noćnim satima (23:00 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica) i Gračanica-Srnice Donje.

Оd danas je, zbog sanacionih radova, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora. 

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.  Na ostalim graničnim prelazima  trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING