INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • TEGELTIJA: OD 1. JUNA OTVORENA GRANICA ZA GRAĐANE SUSJEDNIH ZEMALJA
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • PENZIONERI USK: TRAŽIMO POVEĆANJE PENZIJA I BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU
  • CJELODNEVNO ZASJEDANJE SKUPŠTINE USK
  • VREMENSKA PROGNOZA: SUTRA ĆE PREOVLADAVATI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • CAZIN: U MEĐUSOBNOM SUKOBU SMRTNO STRADALA DVA MIGRANTA

SUTRA PRETEŽNO OBLAČNO

- Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 °C

SUTRA PRETEŽNO OBLAČNO

SARAJEVO, 15. maja - Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i ponegdje na jugozapadu i sjeveroistoku Bosne.
Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 5; Bihać 8; Drvar, Gradačac, Sarajevo, Sokolac 9; Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 10; Banja Luka, Doboj, Livno, Srebrenica 11; Bijeljina, Brčko, Trebinje, Zvornik 12; Grude, Mostar 13; Neum 14; Stolac 15;

Sutra će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini, centalnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar u Bosni slab sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, slab do umjeren jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 6 do 12, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 16 do 21 °C.

Stanje na putevima

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima M-14 Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice i u mjestu Špilja i M-4 Prijedor –Bosanski Novi u mjestu Dragotinja Donja.

Usporeno se saobraća na magistralnim putevima M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero i M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Žeger

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, pa vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se izvode sanacioni radovi. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING