INFO

  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU DONIO RJEŠENJE KOJIM SE OSUMNJIČENOM ABDIĆ FIKRETU PRODUŽAVA PRITVOR ZA DVA MJESECA
  • CAZIN: U MZ POLJE PRIVODI SE KRAJU REALIZACIJA JOŠ JEDNOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA
  • SVAKODNEVNO SE GRANIČNI POLICAJCI SUSREĆU SA ILEGALNIM MIGRANTIMA
  • 46 NOVIH POZITIVNIH UZORAKA NAKON TESTIRANJA NA KCUS-U: 7 PACIJENATA HOSPITALIZOVANO SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM
  • TURISTIČKI VAUČERI RAZLOG SU VEĆEG BROJA TURISTA U BIHAĆU ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONAVIRUSA U USK
  • DANAS SE U SVIJETU OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  • OBRTNICIMA JE U ZNAČAJNOJ MJERI UGROŽENO POSLOVANJE ZBOG PANDEMIJE

SUĐENJE U SLUČAJU MUSLIMOVIĆ I OSTALI POČELO ISPOČETKA

- Suđenje u slučaju Muslimović i drugi, koji se pored ostalog terete za organizirani za organizirani kriminal, počelo prije više od pet godina.

SUĐENJE U SLUČAJU MUSLIMOVIĆ I OSTALI POČELO ISPOČETKA


BIHAĆ, 9. juna -  Još jednim čitanjem optužnice Kantonalnog tužilaštva, koju zastupa tužilac Senad Ljubijankić, ponovo je počelo suđenje Đevadu Muslimoviću, bivšem direktoru ŠPD  „Unsko – sanske šume“.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegovi saradnici Fadil Šehić, Sabahudin Solaković, Enes Karić, Fadil Sirćo i Rasim Mehmedović koji su u periodu koji tretira optužnica bili na odgovornim funkcijama u ovom preduzeću.

Ovu grupu tereti se da su kao organizirana grupa, koristeći dominantan položaj koji su imali u preduzeću, na tržištu drveta i drvnih sortimenata, od više privrednih društava koja se bave sječom drveta, primali novac, darove i druge oblike koristi. Na ovaj način su, prema navodima iz optužnice,  sebi pribavili korist veću od pola miliona maraka. 

Branioci optuženih izjasnili su se da ostaju kod ranije utvrđenog koncepta obrane ali i iznesenih prigovora. Svi, izuzev advokata Hamdije Veladžića koji zastupa Enesa Karića, prihvatili su prijedlog Tužilaštva da se preuzmu ranije izneseni dokazi bez novog iznošenja i obrazlaganja. Veladžić je svoje odbijanje prijedloga obrazložio time da je njegov branjenik oštećen jer, kako je naveo, Vijeće ranije nije ispoštovalo jednakost stranaka u postupku.  Do kraja ročišta u spise su uvedeni ranije najavljeni dokazi odbrane.

Podsjetimo da je suđenje u slučaju Muslimović i drugi, koji se pored ostalog terete za organizirani za organizirani kriminal, počelo prije više od pet godina.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING