INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

SUD BIH: U SARAJEVU ODRŽANO OSMO PO REDU ROČIŠTE U PREDMETU GENERAL ATIF DUDAKOVIČ I OSTALI

- Sud Bosne i Hercegovine održao je osmo po redu ročište u slučaju general Atif Dudaković i ostali, na kojem se od predviđena dva, pojavio jedan svjedok, Dušan Stupar, bivši pripadnik VRS iz Bosanskog Petrovca. Drugi svjedok je otkazao dolazak. Podršku generalu Dudakoviću i ostaloj petnaestorici pripadnika 5. Korpusa, danas su u Sarajevu organizovali predstavnici Fondacije za utvrdjivanje istine o stradanju civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika Bosanske Krajine na čelu sa Besimom Dizdarićem. Medju njima su majke Srebrenice i predstavnici Udruženja logoraša Sanski Most te Udruženja žrtava i svjedoka genocida

SUD BIH: U SARAJEVU ODRŽANO OSMO PO REDU ROČIŠTE U PREDMETU GENERAL ATIF DUDAKOVIČ I OSTALI


SARAJEVO/BIHAĆ, 8. jula - Dušan Stupar je tvrdio da mu je u vrijeme akcije oslobadjanja Bosanskog Petrovca i Sanskog Mosta od strane 5. Korpusa, nestao 81-godišnji stric, koji je bio gluhonijem i nepokretan. Kako je ispričao, stric Rade je u selu Vodjenici, živio sa njegovom porodicom, koja ga je ostavila bježeći prema Sanskom Mostu, a koju je, vraćajući se sa hrvatskog ratišta, susreo u selu Suvaja.

Nakon rata se vratio u Vodjene te od pojedinih mještana saznao da mu je stric ubijen. Medjutim, Stupar se nije mogao sjetiti ko mu je to rekao. Nestanak strica nije prijavio Crvenom krizu niti bilo kojoj drugoj državnoj instituciji za trazenje nestalih, ali je ustvrdio da je dao krv na DNK analizu. Iako su mu advokati optuženih dali na uvid dokumente sa dvije njegove potpisane izjave, kazao je da je iskaz davao samo jednom i to 2015. godine, pred MUP-om RS-a. Na brojna pitanja odbrane generala Dudakovića i ostalih, odgovarao je sa "ne znam" ili "ne mogu se sjetiti".

O ovoj temi više donosimo u večerašnjem Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING