INFO

  • BIHAĆ: POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE OMLADINSKE BANKE
  • SRBIJA I CRNA GORA SKINUTE S EU-OVA POPISA SIGURNIH ZEMALJA
  • VLADA USK: PRIHVAĆEN PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PODUZEĆIMA I PRIVREDNICIMA IZ BUDŽETA USK
  • SLOGA KUĆU GRADI: MOŽEMO U HRVATSKU JER MUŽ IMA PUTOVNICU, ALI AKO NAŠ KOMŠIJA BOŠNJAK NE MOŽE NA MORE, NEĆEMO NI MI!
  • https://www.rtvusk.ba/vijest/kako-su-plavi-leptiri-otkrivali-masovne-grobnice-u-bih-oblijecu-rojevi-sa-bijelo-obrubljenim-krilim/40737
  • BIH OTVARA GRANICE ZA DRŽAVLJANE EU UZ NEGATIVAN TEST NA KORONAVIRUS!
  • VRIJEME SUTRA: SUNČANO JUTRO, POSLIJEPODNE NAOBLAČENJE I LOKALNI PLJUSKOVI
  • KORONAVIRUS UŠAO U VELIKOKLADUŠKI DOM ZDRAVLJA

STIGLO 40 RESPIRATORA I 100.000 TESTOVA ZA KORONAVIRUS IZ UAE

- Na Aerodrom Sarajevo stigao je avion sa humanitarnom pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

STIGLO 40 RESPIRATORA I 100.000 TESTOVA ZA KORONAVIRUS IZ UAE

SARAJEVO, 27. maja - Prva Dama Dubaija, šeika Hind, zajedno sa svojim suprugom, šeikom Mohammed Bin Rasbid Al Maktoum, porodicom i prijateljima donira građanima BiH značajnu medicinsku pomoć u trenucima pandemije COVlD—19.

Medicinska pomoć koja dolazi privatno od vladara Dubaija je selektirana na osnovu analize njihovih predstavnika za koju se smatra da je najneophodnija u kliničkim centrima, bolnicama i ostalim medicinskim ustanovama u toku pandemije, saopšteno je u dopisu predstavnika kraljevske porodice koji su dostavili pomoć.

Ova pomoć još jednom pokazuje nesebičnu podršku Vladara Dubaija prema građanima BiH u najtežim trenucima kroz koje prolaze i oni sami.

Avion Boing 747-400 koji je dio flote privatnog operatera Vlade Dubaija na sarajevski aerodrom dopremio je pomoć višemilionske vrijednosti a direktor Emirates Group, šeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum. u čijem sastavu pored Emirates Airlinesa je Fly Dubai Dubai Air Wing odobrio je da sve troškove letova, logistike i transporta snosi kompanija čime je kraljevska porodica još jednom pokazala prijateljski odnos prema građanima BiH. Želja Prve Dame Dubaija je da donacija bude raspoređena ravnopravno prema svima narodima u BiH.

Avion sa humanitarnom pomoći dočekali su zvaničnici resornog ministarstva i Vijeća ministara BiH s delegacijom Tima za krizne situacije MVP-a BiH.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING