INFO

  • NA TWITTERU BRITANSKI AMBASADOR FIELD ODGOVORIO DODIKU: OD CIJEPANJA BIH NEMA NIŠTA
  • USRED KRIZE OKO SUPER LIGE: U ISTANBULU IZLOŽEN TROFEJ UEFA LIGE PRVAKA
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI NAOBLAČENJE I KIŠA
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a DANAS BORAVILA U POSJETI KAMPU LIPA
  • TOP PRIČA U SAD-U: REAKCIJE NA PRESUDU ZA UBISTVO GEORGEA FLOYDA
  • SUĐENJE NOVALIĆU I DRUGIMA: KAKO JE NASTAO PLAN NA OSNOVU KOJEG SU NABAVLJENI RESPIRATORI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH

SPORTSKI UTORAK: IZDVOJILI SMO...

- U večerašnjem sportskom pregledu izdvojili smo dvije vijesti vezane za nogomet i jednu vezanu za skijaške letove...

SPORTSKI UTORAK: IZDVOJILI SMO...


BIHAĆ, 30. marta - Nogometaši  Bosne i Hercegovine  uigravaju se u Butmiru u okviru priprema za utakmicu sa Francuskom. Trening je propustio samo Obren Cvijanović zbog problema sa aduktorom desne noge. Ostali igrači su bili u punom pogonu i spremni dočekuju susret sa „Trikolorima“. Aktuelni svjetski prvaci nastupit će u najjačem sastavu, vrijednom čak milijardu eura. Naša selekcija kvalifikacije je započela remijem sa Fincima 2:2.  Susret sa Francuzima se igra sutra na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati. Glavni sudija meča bit će Italijan Daniele Orsato.

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je remijem sa Crnom Gorom u Podgorici rezultatom 2:2 počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine. U  grupi F osim BiH i Crne Gore nalaze se i Italija, Švedska, Republika Irska i Luksemburg. Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održat će se 2023. godine u Gruziji i Rumuniji, a direktan plasman na EP osigurat pobjednici grupa i jedna najbolja drugoplasirana selekcija, dok će osam ostalih drugoplasiranih ekipa ići u baraž.

Nakon teškog pada na skakaonici na Planici, norveški skakač Daniel Andre Tande probudio se iz inducirane kome u bolnici u Ljubljani. Tande je prije nekoliko dana u probnoj seriji u letu izgubio kontrolu nad skijama i pao na glavu odmah na početku doskočišta, a zatim se dugo kotrljao niz padinu čuvene letaonice. Nakon jezivog pada liječnici su ga stavili u stanje inducirane kome kako bi se smanjila potencijalna oštećenja na mozgu. Tande je bio svjetski prvak u letovima 2018. godine, a bio je dio norveške ekipe koja je iste godine osvojila olimpijskim ekipno zlato.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING