INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

SPORT U DOBA PANDEMIJE: BOLJA PERSPEKTIVA SPORTA JOŠ UVIJEK U POZICIJI NADANJA

- Posljednjih dana 2019. godine dok smo razmišljali o novogodišnjim praznicima i zimskim radostima, na drugom kraju planete pojavio se koronavirus. Pratili smo objave iz Kine, ali smo se isto tako svi u sebi nadali kako taj virus nikada neće pronaći put do Europe. Nažalost, tako je bilo do marta prošle godine kada se desila pandemija ovog virusa. Pandemija je uzela maha te je uticala na sve pore života, pa tako i na sport i sportske aktivnosti. Dolaskom ljeta polako dolazi i do popuštanja mjera, pa tako i u svijetu sporta...

SPORT U DOBA PANDEMIJE: BOLJA PERSPEKTIVA SPORTA JOŠ UVIJEK U POZICIJI NADANJA


BIHAĆ, 13. juna - Sportske 2020. i 2021. godinu, kao i sve ostalo u svijetu obilježila ja pandemija, koja je u proljeće prošle godine gotovo u potpunosti zaustavila ili desetkovala sve sportske aktivnosti. Tek se početkom ljeta, polako, uz stroge epidemiološke mjere i bez prisustva publike počelo sa održavanjem sportskih aktivnosti i takmičenja.

Pored profesionalnih i amaterskih takmičenja pandemija je promijenila i način održavanja školskih sportskih aktivnosti i nastave tjelesnog odgoja. Ova vrsta nastave smještena je u učionice. Profesori su kroz svoje aktivnosti bili primorani da sa učenicima rade teoretsku nastavu, što će naravno ostaviti posljedice, posebno na zdravlje djece.

Posljedica su skoro svi svjesni, a posebno oni koji se svakodnevno susreću sa pitanjima sigurnosti zdravlja u ovim okolnostima. Upravo su oni bili naši sagovornici o temi koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, jer pandemija nije samo poremetila ekonomske, već apsolutno sve tokove unutar jednog društva i države.

Stoga ne iznenađuju nadanja da će sportski siromašnu 2020. godinu, trenutna 2021. nadmašiti u smislu da će biti održano mnogo više takmičenja, da će se publika vratiti na stadione, a učenici standardnom izvođenju nastave tjelesnog odgoja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING