INFO

  • ZAVRŠENO ROČIŠTE NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU: ADVOKATI VJERUJU DA ĆE BITI PUŠTENI NA SLOBODU
  • DAN BIJELIH TRAKA: SJEĆANJE NA PROGON I UBISTVO 3.176 PRIJEDORČANA
  • U BEČU SE ODRŽAVA JAVNI SKUP POVODOM DANA BIJELIH TRAKA
  • NA SNAZI NOVA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: EVO ŠTA JE OD DANAS DOZVOLJENO
  • VATIKAN: PAPA PREDVODIO MOLITVU ZA ZAVRŠETAK PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • VREMENSKA: U NAŠOJ ZEMLJI TOKOM DANA UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

SPORT: IZDVOJILI SMO...

- U ovom pregledu izdvojili smo konstantan pad na rang listi našeg Damira Džumhura i situaciju u pogledu "povrede" Miralema Pjanića...

SPORT: IZDVOJILI SMO...


BIHAĆ, 17. februara - Damir Džumhur je ponovo nazadovao na novoj ATP listi. Naš najbolji teniser ove godine konstantno nazaduje na rankingu najboljih tenisera svijeta.

Godinu je počeo na 91. mjestu, potom je uslijedilo 92., 97., 100., a na današnjoj se nalazi čak na 108. mjestu. To je Damiru drugi najgori plasman u posljednjih pet godina. Na ATP listi koja je objavljena u februaru 2015. godine zauzimao je 123. poziciju. Mirza Bašić je napredovao i ponovo se nalazi među 300 najboljih. Drugi bh. reket je sada na 298. mjestu.

Miralem Pjanić, koji se povrijedio prije dva dana, obavio je ljekarske preglede u kliničkom centru Juventusa. Iz medicinske službe torinskog kluba saopćeno je kako nije došlo do istegnuća mišića već da je naš nogometaš osjetio umor u aduktoru desne noge.

Njegova situacija će biti detaljno praćena i narednih dana. Pjanić je ove sezone već u nekoliko navrata imao problema s aduktorom.  U slučaju da ne bude novih povreda Pjanić će spreman dočekati martovski baraž za Euro. Nepoznato je da li će konkurisati za utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Lyona 26. februara. Također, van stroja je i Senad Lulić zbog operacije lijevog skočnog zgloba i neće ga biti na terenu mjesec dana.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING