INFO

  • GODIŠNJICA SMRTI MIRSADA CRNKIĆA: KOMANDANT KOJI JE SANJAO POVRATAK U SLOBODNU BOSANSKU KRUPU
  • USK KORONA BILANS: TESTIRANA 84 UZORKA, NOVOZARAŽENE 3 OSOBA
  • DOMAĆI PROGRAMI POMOĆI: ISKORISTITI PROGRAME POMOĆI PODUZETNIŠTVU, POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
  • KB U BIHAĆU: ZDRAVSTVENO STANJE MLAĐE ŽENSKE OSOBE IZ VELIKE KLADUŠE VEOMA TEŠKO
  • BOSANSKA KRUPA: PLANIRANA I OSIGURANA BUDŽETSKA PODRŠKA POLJOPRIVREDI
  • SPORT U DOBA PANDEMIJE: BOLJA PERSPEKTIVA SPORTA JOŠ UVIJEK U POZICIJI NADANJA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O FEDERALNIM PROGRAMIMA ZAPOŠLJAVANJA GOVORI DIREKTORICA HELENA LONČAR
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

SKUPŠTINA USK: RADNE MATERIJALE ZA PREDSTOJEĆU SJEDNICU RAZMATRALE DVIJE KOMISIJE

- Kao što je i najavljeno, redovna sjednica Skupštine USK trebala bi biti održana naredne sedmice. Tako će zastupnici nakon više od dva mjeseca ponovno zasjesti u skupštinske klupe. Pred njima će se naći obiman dnevni red, između ostalog materijali iz oblasti obrazovanja i zdravstva. O njima su uoči sjednice danas zasjedale dvije skupštinske komisije...

SKUPŠTINA USK: RADNE MATERIJALE ZA PREDSTOJEĆU SJEDNICU RAZMATRALE DVIJE KOMISIJE


USK, 22. maja - Kako su Domovi zdravlja u USK radili u prošloj godini te kakvi su im  planovi u 2020. godini, materijali su sa kojima će se, između ostalog pozabaviti zastupnici Skupštine USK na redovnoj sjednici 27. maja. Aktuelne teme i pitanja iz domena rada ovih ustanova razmatrali su članovi Komisije za zdravstvo.

Dok se očekuje da će zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji planovi pretrpjeti određene izmjene, oni stari iz 2019. pokazali su jasno stanje kako je primarna zdravstvena zaštita funkcionisala u 2019.godini. Većina Domova zdravlja završila je godinu sa pozitivnim financijskim rezultatom ali ostali su stari problemi. Smanjen broj medicinskog kadra i osiguranih lica, nedostatak novca za kapitalna ulaganja te po ocjeni uprava Domova zdravlja nepovoljni ugovori sa ZZO.

Osim Komisije za zadravstvo danas je zasjedala i skupštinska Komisija za ustavna, zakonodavno-pravna i pitanja europskih integracija. Članovi komisije su razmatrali i usvojili Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o osnovnom i općem srednjem odgoju i obrazovanju. Predloženom dopunom zakona u zakonski okvir bi se trebala uvesti online nastava koja se odvija u vrijeme pandemije koronavirusa. Ocijenjeno je kako je to potrebno zakonski regulirati jer trenutno za to ne postoji pravni osnov.

Zbirni izvještaj o zasjedanjima skupštinskih komisija donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING