INFO

  • USK: STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE/ IZJAVA/
  • ODREĐEN PRITVOR ZA DEVET OSOBA UHAPŠENIH ZBOG RATNIH ZLOČINA KOD SOKOCA
  • HRVATSKA TVRDI DA JE BIH UŠLA U NJEN TERITORIJ 90 METARA, POSLALI ZAHTJEV DA SE POMJERI TABLA
  • CIJELI RAZRED U IZOLACIJI: ZARAŽEN UČENIK I UČITELJICA
  • PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA KAZNENO DJELO IZBORNE PRIJEVARE U SANSKOM MOSTU
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO

SKENIRANJE TRŽIŠTE RADA NA PROSTORU FBIH: ANKETIRANJEM POSLODAVACA DO STVARNE EKONOMSKE SLIKE

- Dobiveni rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje javnih službi za zapošljavanje sa poslodavcima, a osnovni cilj je unapređenje ekonomskih prilika i zapošljavanja u BiH, s posebnim fokusom na mlade ljude...

SKENIRANJE TRŽIŠTE RADA NA PROSTORU FBIH: ANKETIRANJEM POSLODAVACA DO STVARNE EKONOMSKE SLIKE


SARAJEVO, 7. decembra - Od  9. decembra ove godine pa do 31. januara 2020. godine  na području Federacije BiH pa tako i u USK biti će provedeno anketiranje poslodavaca  radi sagledavanja trendova  na tržištu rada.

Radi se o projektu kojeg zajednički provode Federalni zavod za zapošljavanje i švicarska fondacija Helvetas “Moja budućnost”. Anketiranjem je planirano obuhvatiti  najmanje 1200  poslodavaca  iz ključnih djelatnosti, a koji imaju pet i više zaposlenih. Od tog broja u USK biti će anketirano 120 privrednika.

Anketu će provoditi Služba za zapošljavanje USK i općinski biroi za pošljavanje. Metodologija i upitnik za anketiranje ove godine su znatno unaprijeđeni, a tokom anketiranja biti korišten online upitnik, te će se dio pitanja iz upitnika odnositi na sagledavanje potreba za radnom snagom, najtraženijim zanimanjima i eventualnim viškovima radne snage.

Dobiveni rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje javnih službi za zapošljavanje sa poslodavcima, a osnovni cilj  je unapređenje ekonomskih prilika i zapošljavanja u BiH, s posebnim fokusom na mlade ljude. Prikupljeni rezultati ankete i preporuke će biti prezentirani javnosti početkom 2020. godine.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING