INFO

  • MARŠ MIRA KRENUO IZ SARAJEVA PREMA NEZUKU: ŽELIMO PORUČITI ŠTA ČOVJEK ČOVJEKU NE SMIJE URADITI
  • SJEDNICA GV BIHAĆ – SMJENA PREDSJEDAVAJUĆEG ŽUPE
  • PRIHODI FEDERACIJE U MAJU PALI ZA VIŠE OD 40 POSTO
  • MINISTRICA ĆEMALOVIĆ : U USK EPIDEMIOLOŠKA SLIKA JE POVOLJNA
  • HOLANDIJA ĆE ODREDITI ODŠTETU PORODICAMA UBIJENIH U SREBRENICI
  • TRKAČI SUPERMARATONA "BIHAĆ-SREBRENICA" NA PUT KREĆU 8. JULA

SKENIRANJE TRŽIŠTE RADA NA PROSTORU FBIH: ANKETIRANJEM POSLODAVACA DO STVARNE EKONOMSKE SLIKE

- Dobiveni rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje javnih službi za zapošljavanje sa poslodavcima, a osnovni cilj je unapređenje ekonomskih prilika i zapošljavanja u BiH, s posebnim fokusom na mlade ljude...

SKENIRANJE TRŽIŠTE RADA NA PROSTORU FBIH: ANKETIRANJEM POSLODAVACA DO STVARNE EKONOMSKE SLIKE


SARAJEVO, 7. decembra - Od  9. decembra ove godine pa do 31. januara 2020. godine  na području Federacije BiH pa tako i u USK biti će provedeno anketiranje poslodavaca  radi sagledavanja trendova  na tržištu rada.

Radi se o projektu kojeg zajednički provode Federalni zavod za zapošljavanje i švicarska fondacija Helvetas “Moja budućnost”. Anketiranjem je planirano obuhvatiti  najmanje 1200  poslodavaca  iz ključnih djelatnosti, a koji imaju pet i više zaposlenih. Od tog broja u USK biti će anketirano 120 privrednika.

Anketu će provoditi Služba za zapošljavanje USK i općinski biroi za pošljavanje. Metodologija i upitnik za anketiranje ove godine su znatno unaprijeđeni, a tokom anketiranja biti korišten online upitnik, te će se dio pitanja iz upitnika odnositi na sagledavanje potreba za radnom snagom, najtraženijim zanimanjima i eventualnim viškovima radne snage.

Dobiveni rezultati će poslužiti za unapređenje aktivnosti, projekata, usluga i saradnje javnih službi za zapošljavanje sa poslodavcima, a osnovni cilj  je unapređenje ekonomskih prilika i zapošljavanja u BiH, s posebnim fokusom na mlade ljude. Prikupljeni rezultati ankete i preporuke će biti prezentirani javnosti početkom 2020. godine.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING