INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

SINOĆNJI SPEKTAKL U ROTTERDAMU: TRIJUMF ITALIJE NA EUROSONGU I NAKNADNA TEORIJA O KOKAINU

- U napetoj utrci pobjednik se na koncu odlučivao između Italije i Švicarske koja je završila na trećem mjestu, iza Francuske...

SINOĆNJI SPEKTAKL U ROTTERDAMU: TRIJUMF ITALIJE NA EUROSONGU I NAKNADNA TEORIJA O KOKAINU

ZAGREB, 23. maja - Maestralni slavodobitnici ovogodišnjeg, 65. po redu izbora za pjesmu Eurovizije su talijanski rokeri.

- Ne možemo još uvijek vjerovati! Drago nam je da toliko ljudi voli rock... - započeli su članovi benda Måneskin na presici za medije nakon pobjede u Rotterdamu nakon što su otvorili šampanjac kako bi proslavili.

- Pobjedu posvećujemo obiteljima, frendovima i fanovima - poručuje, još uvijek u šoku, glavni vokal benda Damiano David.

U početku je bilo je upitno hoće li uopće sudjelovati ove godine na Eurosongu, jer pandemija je satrla Italiju. A onda, potpuno neočekivano skočili su na prvo mjesto na kladionicama i odnijeli pobjedu iako im nacionalni stručni žiriji iz 39 zemalja Europe nisu bili toliko naklonjeni kao što su bili Švicarskoj i Francuskoj.

Novinari su upitali talijanske rokere tko su bili njihovi favoriti.

- Najviše nam se dopala Ukrajina - rekli su ističući grupu Go_A koja se predstavila s pjesmom "Šum".

Nakon natjecateljskog dijela finalne večeri, mediji su u jednom nezgodnom kadru iz green rooma uočili frontmena Damiana Davida nagnutog licem nad stolićem. Razvila se teorija da su ga kamere uhvatile kako šmrče kokain sa stola, stoga su ga novinari zamolili da pojasni o čemu se radilo.

- Nisam konzumirao nikakvu drogu nego je nekome pukla čaša pa sam gledao ispod stola gdje se rasulo staklo da se netko ne bi porezao - rekao je 22-godišnji Damiano.

Podsjetimo, rimski rock bend Måneskin koji je pobijedio na Sanremu s pjesmom "Zitti e buon" imali su izravan ulazak u finale Eurosonga. Ekipa se mahom zna još od srednje škole, a u svojoj pjesmi "Zitti e buoni" pjevaju o uličarima koji buržujima poručuju da budu 'poslušni i dobri'.

Vokal benda Damiano David, basistica Victoria De Angelis, gitarist Thomas Raggi i bubnjar Ethan Torchio sami su napisali svoju pjesmu "Zitti e buoni", dok je produkciju radio Fabrizio Ferraguzzo.

Bend spaja rock, funk, rap i alternativni rock veže se uz basisticu Victoriju De Angelis (21) i gitarista Thomasa Raggija (20), koji su zajedno išli u gimnaziju u Rimu. Njima se kasnije priključio Damiano David (22) kao glavni vokal kojeg su isto znali otprije, dok su bubnjara Ethana Torchija (20) našli preko Facebooka.

Ime njihovog benda potječe od danske riječi "måneskin", što znači “Mjesečevo svjetlo”, a ova energična ekipa svojedobno je svirala i na ulicama Rima gdje su bili pravi hit.

Nakon sudjelovanja u X Factoru 2017. njihova je karijera išla isključivo uzlazno.  VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING