INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • TEGELTIJA: OD 1. JUNA OTVORENA GRANICA ZA GRAĐANE SUSJEDNIH ZEMALJA
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • PENZIONERI USK: TRAŽIMO POVEĆANJE PENZIJA I BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU
  • CJELODNEVNO ZASJEDANJE SKUPŠTINE USK
  • VREMENSKA PROGNOZA: SUTRA ĆE PREOVLADAVATI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • CAZIN: U MEĐUSOBNOM SUKOBU SMRTNO STRADALA DVA MIGRANTA

SINOĆ UPRILIČENA KNJIŽEVNA VEČER: STIHOM ZAGRLJENE ULICE BIŠĆA

- U Kulturnom centru u Bihaću, sinoć je održana književna večer pod nazivom „Stihom zagrljene uliće Bišća“ , u organizaciji Udruženja pjesnika „Riječi sa Une“. U svoje članstvo primili su učenike OŠ „Harmani II“, koji pohađaju literarnu sekciju...

SINOĆ UPRILIČENA KNJIŽEVNA VEČER: STIHOM ZAGRLJENE ULICE BIŠĆA


BIHAĆ, 7. novembra - Literarna sekcija, u OŠ „Harmani II“ postoji dugi niz godina. Cilj je razviti ljubav prema književnosti i čitanju kod djece. Već tri godine, Hana Jusić pohađa ovu vannastavnu aktivnost.

- Svidjela mi se atmosfera, također mi se svidio nacin na koji nastavnica Zuhra prema nama pristupa, što sve radimo timski, što se za sve dogovaramo, kazala je Hana Jusić, članica literarne sekcije.

Rad učenika i njihovo zalaganje prepoznalo je Udruženje pjesnika „Riječi sa Une“. Na sinoć održanoj književnoj večeri pod nazivom „Stihom zagrljene ulice Bišća“, polaznike sekcije su primili u svoje članstvo. Ovom gestom žele poslati poruku, da su svi ljubitelji pisane riječi dobrodošli u  ovo udruženje.

Mogu reći da je ovo velika stvar, za Bihać i naše udruženje. Ovo je treći put da se sastajemo, ali to je već  jedna tradicija, jedno iskustvo da je Kulturni centar Bihać nas prepoznao i da nas redovno pozivaju na ove susrete, kazala je Džehva Havić, članica Udruženja pjesnika „Riječi sa Une“.

- S obzirom da radim s ovom djecom svaki dan i da na neki način učestvujem sa njima i u radnom dijelu i na kraju, njihovim rezultatima, zasigurno mogu reći da je ovo za njih poseban doživljaj i da sam veoma sretna zbog toga, dodaje Zuhra Hadžipašić, nastavnica i voditeljica literarne sekcije.

Udruženje broji veliki broj članova te predstavlja kulturni mozaik grada Bihaća ali i USK-a.

Isto kao što me raduje da se dešava nešto novo i da se demantuje izjava, sve češće koja se čuje, da ima vise pisaca nego čitalaca, ima i čitalaca jer to naši gosti potvrđuju, zapravo svi oni koji dođu i žele da kupe knjigu i da čitaju stihove, da čuju neku pisanu riječ, znači ima još uvijek ljudi koji vole da čitaju i koji znaju šta to znači, kazala je Dika Bejdić, članica Udruženja pjesnika „Riječi sa Une“.

U narednih osam dana, koliko je ostalo do kraja manifestacije „Ulicom Bišća“, publika će moći uživati u različitim sadržajima, koncertu tamburaškog sastava „Prijatelji sa Une“ i večeri tradicionalnog plesa i pjesme.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING