INFO

  • NA TWITTERU BRITANSKI AMBASADOR FIELD ODGOVORIO DODIKU: OD CIJEPANJA BIH NEMA NIŠTA
  • USRED KRIZE OKO SUPER LIGE: U ISTANBULU IZLOŽEN TROFEJ UEFA LIGE PRVAKA
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI NAOBLAČENJE I KIŠA
  • TOP PRIČA U SAD-U: REAKCIJE NA PRESUDU ZA UBISTVO GEORGEA FLOYDA
  • SUĐENJE NOVALIĆU I DRUGIMA: KAKO JE NASTAO PLAN NA OSNOVU KOJEG SU NABAVLJENI RESPIRATORI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA

SINDIKATI TRAŽE HITNO USVAJANJE BUDŽETA USK-A ZA 2021. GODINU

- Neusvajanje Budžeta dovodi do blokade u isplati plata i drugih naknada, navode u sindikatima Policije, osnovnog i srednjeg obrazovanja, te dodaju da će, ukoliko Budžet ne bude uskoro usvojen, poduzeti sve zakonom raspoložive mjere da zaštite interese svojih članova.

SINDIKATI TRAŽE HITNO USVAJANJE BUDŽETA USK-A ZA 2021. GODINU

BIHAĆ, 8. aprila – U Sindikatu policije USK-a ogorčeni su neusvajanjem Budžeta USK za 2021. godinu jer zbog pandemije i migrantske krize rade u veoma teškim uvjetima.

Traže da se hitno sazove vanredna sjednica Skupštine USK i što prije riješi ovaj problem, kako ne bi bila blokirana isplata plata i drugih naknada.

Ogorčeni su i prosvjetni radnici jer, kako kažu, samo njima od budžetskih korisnika nije isplaćena februarska plaća, iako su Odlukom o privremenom finansiranju za to bila predviđena i osigurana novčana sredstva.

Također, u sindikatima su nezadovoljni što ove godine, za razliku od ranijih, nisu bili kroz javne rasprave uključeni u proces kreiranja Budžeta. Od nadležnih očekuju da hitno pristupe donošenju Zakona o budžetu USK za 2021 i Zakon o njegovom izvršenju. U suprotnom  sindikati će poduzeti sve zakonom raspoložive mjere da zaštite interese svojih članova.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING