INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

SINDIKAT POLICIJE USK NAJAVIO BORBU ZA OSTVARIVANJE PRAVA

- Jednosatni štrajk upozorenja zbog nepoštivanja prava iz Kolektivnog ugovora bit će održan u srijedu od 10:30 do 11:30 sati, saopćili su na press konferenciji predstavnici Sindikata Policije

SINDIKAT POLICIJE  USK NAJAVIO BORBU ZA OSTVARIVANJE PRAVA

BIHAĆ, 10. septembra - Ogorčeni zbog kršenja prava zajamčenih Kolektivnim ugovorom i kašnjenja sa isplatom putnih troškova i drugih naknada koje nemaju karakter plaće, policijski službenici USK  najavili su štrajk upozorenja. Jednosatni štrajk upozorenja bit će održan u srijedu od 10:30 do 11:30 sati, saopćili su danas na press konferenciji.

Kako prava koja prozilaze iz Kolektivnog ugovora nisu ispoštovana, ističu u sindikatu policije, podnijeće i krivičnu prijavu protiv Vlade USK.

„Pored isplate dugovanja iz prethodne godine, uposlenici MUP-a traže i sredstva za zaštitu u radu s migrantima, ali i prostor za zadržavanja migranata nakon njihog privođenja, jer svi do sada privedeni borave u istoj prostoriji s policijskim službenicima, što je nedopustivo“, kaže Mahmut Alagić, predsjednik sindikata Policije USK.

Osim toga od nadležnih  institucija su zatražili i inspekcijski nadzor u zgradama koje ne ispunjavaju uslove za boravak. Jedna od njih je i ona u kojoj boravi Specijalna jedinice za podršku.  Tvrde u sindikatu da je zgrada neuslovna, te da kanalizacija koja se izlijeva u prostorije prijeti zdravlju uposlenika.

 Ukoliko se ne udovolji njihovim zahtjevima svoja prava tražiće i generalnim štrajkom, poručeno je sa današnje press konferencije Sindikata Policije.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING