INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

ŠEHIDSKO SPOMEN - OBILJEŽJE NA ĆOJLUKU: DEMOBILISANI BORCI IZLILI PRVI BETONSKI PRSTEN

- Za završetak izgradnje potrebno im je oko 15.000 KM, a šehidsko spomen-obilježje na Ćojluku, prema očekivanjima članova Građevinskog odbora, u potpunosti bi trebalo biti izgrađeno do 10. jula naredne godine – Dana oslobođenja Ćojluka, kada bi trebalo biti i svečano otkriveno.

 ŠEHIDSKO SPOMEN - OBILJEŽJE NA ĆOJLUKU: DEMOBILISANI BORCI IZLILI PRVI BETONSKI PRSTEN


BOSANSKA KRUPA, ĆOJLUK, 4.septembra - Na platou Ćojluk iznad Bosanske Krupe prije dva mjeseca otpočeli su prvi radovi na izgradnji šehidskog spomen-obilježja Ljiljan a ovih dana članovi građevinskog odbora i demobilisani borci Armije BiH  uz pomoć građevinskih radnika jedne firme izlili su prvi betonski prsten. Spomen-obilježje Ljiljan bit će podignuto u čast šezdeset i četiri poginula borca Petoga korpusa koji su za slobodu Ćojluka i domovine herojski položili svoje živote a na njemu će biti ispisana njihova imena. Radovi će uskoro biti nastavljeni.

Buduće šehidsko spomen-obilježje u obliku ljiljana na platou Ćojluka bit će visoko sedamnaest metara a raspon latica deset i po metara, zahvaljujući čemu će biti vidljiv iz svih pravaca i dominirati gradom. U izlijevanje prvoga prstena ugrađena su 204 kubna metra betona a u toku je armiranje i drugoga nakon čega će uslijediti i njegovo betoniranje, kaže Husnija Šarić, predsjednik Savjeta MZ Krupa II i građevinskog odbora za izgradnju spomen-obilježja Ljiljan na Ćojluku. Za završetak izgradnje potrebno im je oko 15.000 KM, a šehidsko spomen-obilježje na Ćojluku, prema očekivanjima članova Građevinskog odbora, u potpunosti bi trebalo biti izgrađeno do 10. jula naredne godine – Dana oslobođenja Ćojluka, kada bi trebalo biti i svečano otkriveno.   

"Vrijednost samih iskopa, pripreme terena, priključenja struje, vode, izgradnja pristupnog puta, izlijevanja prvog prstena, je po projektnoj dokumentaciji je oko 75.000 KM. Mi tu malo zaostajemo. Išli smo na izlijevanje danas. Ostajemo tu nešto kratki za beton i za željezo navodi Husnija Šarić.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING