INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

SATTLER: MIGRANTSKA HUMANITARNA KRIZA U KAMPU LIPA VJEŠTAČKI JE IZAZVANA

- Prilikom posjete Prihvatnom migrantskom centru „Lipa“ Sattler je istakao da jedan od uzroka ove vještački izazvane krize jeste činjenica da nikada nije postignuta saglasnost o raspodjeli tereta migracija.

SATTLER: MIGRANTSKA HUMANITARNA KRIZA U KAMPU LIPA VJEŠTAČKI JE IZAZVANA


BIHAĆ, 13. januara- U ranim popodnevnim satima, šatorsko naselje kao i ostatke zapaljenog migrantskog kampa na Lipi, obišao je ambasador Johan Satler, a ovu posjetu je predvodila delegacija Ministarstva sigurnosti BiH na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem.

Cilj posjete je sagledavanja kako stanja u šatorskom naselju, tako i pitanja izgradnje kontejnerskog naselja u kojem bi duži period bili smješteni migranti i izbjeglice.

Lipu su također posjetile ambasadorice Austrije i Njemačke u BiH Ulrike Hartman i Margaret Uber.

Prilikom posjete ambasador Johan Satler je iznio stav da migrantska humanitarna kriza, koja se desila nakon što je zapaljen kamp Lipa, a kada je na stotine migranata i izbjeglica ostalo bez sigurnog utočišta, hrane i vode, vještački izazvana.

- Jedan od uzroka ove vještački izazvane krize jeste i činjenica da nikada nije postignuta saglasnost o raspodjeli tereta migracija, istakao je sattler.

Delegaciju iz Sarajeva dočekao je premijer USK Mustafa Ružnić koji je istakao da je konačno učinjen jedan potez, a to je da se ova migranstka kriza počinje nazivati pravim imenom i da svi oni učesnici u procesu počinju raditi svoj posao, a što je bio cilj građana i ovdašnje vlasti.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING