INFO

  • VETERANI RATA GRADE DRUŠTVO MIRA: U CAZINU ODRŽANA RADIONICA NA KOJOJ SU VETERANI RATA GOVORILI O LIČNIM ISKUSTVIMA
  • JANUAR I ZDRAVLJE ŽENE: EVROPSKA SEDMICA PREVENCIJE RAKA GRLIĆA MATERNICE PREPORUČUJE REDOVNE PREGLEDE
  • OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE U USK: SUTRA POČINJE NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU
  • KAMP LIPA DANAS: SITUACIJA U ŠATORSKOM NASELJU SVE BOLJA, NJEMAČKI HUMANITARCI DOPREMILI POMOĆ ZA MIGRANTE
  • NOVI ZAKON O INSPEKCIJSKIM POSLOVIMA USK: INSPEKTORIMA NA TERENU OMOGUĆEN EFEKTIVNIJI RAD U NADZORU POŠTIVANJA ZAKONSKIH PROPISA
  • USK KORONA BILANS: TESTIRANA 52 UZORKA, 10 NOVOZARAŽENIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ SLABIJU KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG
  • BIH: MIGRANTI PREŽIVLJAVAJU U ŠUMI KOD BIHAĆA, TRI KILOMETRA OD GRANICE EU-A
  • O REZULTATIMA RADA NA GODIŠNJOJ PRESS KONFERENCIJI: FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE PRIHODOVALA 15 MILIONA MARAKA U BUDŽET

SATTLER: MIGRANTSKA HUMANITARNA KRIZA U KAMPU LIPA VJEŠTAČKI JE IZAZVANA

- Prilikom posjete Prihvatnom migrantskom centru „Lipa“ Sattler je istakao da jedan od uzroka ove vještački izazvane krize jeste činjenica da nikada nije postignuta saglasnost o raspodjeli tereta migracija.

SATTLER: MIGRANTSKA HUMANITARNA KRIZA U KAMPU LIPA VJEŠTAČKI JE IZAZVANA


BIHAĆ, 13. januara- U ranim popodnevnim satima, šatorsko naselje kao i ostatke zapaljenog migrantskog kampa na Lipi, obišao je ambasador Johan Satler, a ovu posjetu je predvodila delegacija Ministarstva sigurnosti BiH na čelu sa ministrom Selmom Cikotićem.

Cilj posjete je sagledavanja kako stanja u šatorskom naselju, tako i pitanja izgradnje kontejnerskog naselja u kojem bi duži period bili smješteni migranti i izbjeglice.

Lipu su također posjetile ambasadorice Austrije i Njemačke u BiH Ulrike Hartman i Margaret Uber.

Prilikom posjete ambasador Johan Satler je iznio stav da migrantska humanitarna kriza, koja se desila nakon što je zapaljen kamp Lipa, a kada je na stotine migranata i izbjeglica ostalo bez sigurnog utočišta, hrane i vode, vještački izazvana.

- Jedan od uzroka ove vještački izazvane krize jeste i činjenica da nikada nije postignuta saglasnost o raspodjeli tereta migracija, istakao je sattler.

Delegaciju iz Sarajeva dočekao je premijer USK Mustafa Ružnić koji je istakao da je konačno učinjen jedan potez, a to je da se ova migranstka kriza počinje nazivati pravim imenom i da svi oni učesnici u procesu počinju raditi svoj posao, a što je bio cilj građana i ovdašnje vlasti.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING