INFO

  • ZAVRŠENO ROČIŠTE NOVALIĆU, SOLAKU I HODŽIĆU: ADVOKATI VJERUJU DA ĆE BITI PUŠTENI NA SLOBODU
  • DAN BIJELIH TRAKA: SJEĆANJE NA PROGON I UBISTVO 3.176 PRIJEDORČANA
  • U BEČU SE ODRŽAVA JAVNI SKUP POVODOM DANA BIJELIH TRAKA
  • NA SNAZI NOVA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA: EVO ŠTA JE OD DANAS DOZVOLJENO
  • VATIKAN: PAPA PREDVODIO MOLITVU ZA ZAVRŠETAK PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • DEMONSTRACIJE U SAD-U IZMIČU KONTROLI: SUKOBI DEMONSTRANATA SA POLICIJOM I HAOS NA ULICAMA
  • VREMENSKA: U NAŠOJ ZEMLJI TOKOM DANA UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

SARAJEVO U RASKOŠNOM RUHU: POČEO 25. SFF, KO JE SVE PRVU NOĆ PROŠETAO BOSANSKIM ĆILIMOM...

- Sarajevo film festival (SFF), 25. po redu, otvoren je večeras svečanom ceremonijom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu...

SARAJEVO U RASKOŠNOM RUHU: POČEO 25. SFF, KO JE SVE PRVU NOĆ PROŠETAO BOSANSKIM ĆILIMOM...


SARAJEVO, 17. augusta - Brojne poznate ličnosti iz kulturnog i javnog života naše, ali i zemalja regije i svijeta prošetale su novim bosanskim ćilimom ispred Narodnog pozorišta.

Između ostalih, oskarovac Eugenio Caballero, dobitnici Počasnog Srca Sarajeva Alejandro Gonzalez Iñárritu, Pawel Pawlikowski, ekipa filma ''Sin'' predvođena redateljicom Ines Tanović, čijom će svjetskom premijerom biti otvoren jubilarni Festival.

Bosanskim ćilimom prošetala su i tri gradonačelnika: Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice.
Na svečanost otvaranja ceremonije stigli su i Gordana Boban, Pjer i Jasna Žalica, Admir Glamočak, Nikolo Kojo, Danis Tanović, Branko Đurić-Đuro, Tarik i Lejla Filipović, Hanka Paldum, Božo Vrećo, Jelena Veljača, Amra Džeko i mnogi drugi.

Sarajlije, Bosanci i Hercegovci i turisti su na ulicama, šetaju i uživaju u sjaju koji svake godine SFF donese sa sobom.

Istaknimo da će na ovogodišnjem festivalu bit prikazan rekordan broj filmova, čak 270, u 18 različitih programa iz 56 zemalja, od čega će 68 imati svjetsku, a 12 međunarodnu premijeru.

U jučerašnjem intervjuu za Oslobođenje Mirsad Miro Purivatra, direktor SFF-a napravio je izbor filmova za čitaoce Oslobođenja.

- Da sam dio publike koja će osam dana biti na Sarajevo Film Festivalu, ne bih propustio filmove Pawela Pawlikowskog u programu Tribute to, Masterclass sa Inarrituom u nedjelju u Narodnom pozorištu - obojica dobitnici Počasnog Srca Sarajeva. U Open Air programu bih gledao filmove “Šavovi” i pobjednički film ovogodišnjeg festivala u Cannesu “Parazit”, film “Jadnici” koji je osvojio nagradu žirija, u Summer Screenu film “Amazing Grace”, “Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu”, posjetio bih lokacije u Novom Sarajevu i u drugačijem ambijentu gledao filmove…, predložio je Purivatra.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING