INFO

 • KULTURA SJEĆANJA: NA DANAŠNJI DAN ROĐEN ALIJA IZETBEGOVIĆ, PRVI PREDSJEDNIK MEĐUNARODNO PRIZNATE BIH
 • NEMAMO ŠTA OČEKIVATI OD REVIDIRANJA ODLUKE ZA OTVARANJE GRANICA: U BIH 5,5 PUTA VIŠE ZARAŽENIH OD PROSJEKA KOJI PRATE IZ EU
 • LYON I MANCHESTER CITY ČETVRTFINALISTI LIGE PRVAKA
 • INTERPOL ĆE U BEJRUT POSLATI MEĐUNARODNI TIM STRUČNJAKA
 • UZALUD NAM TRUD ŽVIŽDAČI: UIO BIH POKRENULA DISCIPLINSKI POSTUPAK PROTIV ZVIŽDAČA KOJI JE PRIJAVIO NEPRAVILNOSTI
 • SPECIJALNO KORONA VASPITANJE: SPECIJALCI NA ULICAMA SARAJEVA PRATE INSPEKTORE KOJI KONTROLIŠU POŠTIVANJE MJERA
 • DANAS U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
 • NA GRANICI S MEKSIKOM OTKRIVEN TEHNOLOŠKI NAJNAPREDNIJI TUNEL U HISTORIJI SAD-A
 • KULTURA SJEĆANJA: U BIHAĆU JUTROS STARTAO SUPERMARATON SA CILJEM U BUŽIMU
 • NOVI SLUČAJEVI INFEKCIJE U 11 GRADOVA U BIH, SARAJEVO NA KOLJENIMA : TROJE UMRLIH I 115 NOVOZARAŽENIH!
 • VEČERAS SAZNAJEMO POSLJEDNJE ČETVRTFINALISTE LIGE PRVAKA

SAOPĆENJE ZA JAVNOST MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA USK

- Apeliramo na roditelje naših učenika da prosvjetnim radnicima budu potpora u realizaciji nastave na daljinu, da sačuvaju strpljenje i iskoriste ovo vrijeme za dodatno zbližavanje sa svojom djecom, kako bi zajedno prebrodili situaciju u kojoj smo se našli, uz poruku: ostanite kući i poštujte naredbe Kriznog štaba.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST MINISTARSTVA OBRAZOVANJA, NAUKE, KULTURE I SPORTA USK

BIHAĆ, 23.marta - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona je, u prethodnom periodu, zbog Naredbe o prekidu nastavnog procesa broj:10-34-2992-1/20 od 12.3.2020. godine, poduzelo različite mjere i aktivnosti s ciljem organizacije i odvijanja nastave na daljinu.

Organiziralo je uspostavljanje nastave putem "TV ŠKOLE" za učenike od I-V razreda, te online nastavu za učenike od VI – IX razreda i za sve učenike srednjih škola. Napominjemo da je obaveza svih učenika I-V razreda da prate TV ŠKOLU i sve upute vrijednih učiteljica koje predano i požrtvovano pripremaju sve sadržaje za učenike. Ovim putem, našim učiteljicama javno zahvaljujemo na njihovom nesebičnom doprinosu.

Dalje, uspješno je uspostavljena online nastava u osnovnim i srednjim školama, te čestitamo svim direktorima, koordinatorima, nastavnicima i profesorima na profesionalnom pristupu ovom izazovu i ažurnom kreiranju odgovarajućih uvjeta za izvođenje online nastave. Uz manjetehničke poteškoće, ostvarenje cilj pokretanja nastave na daljinu, teće Ministarstvo i u narednom periodu iznalaziti rješenja za sve probleme koji se tiču tehničkih poteškoća i pokrivenosti nastave.

S tim u vezi, želimo iskazati zahvalnost prema BH Telecomu kao društveno  odgovornoj domaćoj kompaniji na njihovoj podršci u našim aktivnostima.

Također zahvaljujemo JU Pedagoškom zavodu Unsko-sanskog kantona na profesionalnoj podršci u realizaciji online nastave. Želimo kao resorno Ministarstvo medija, pored medicinskih, policijskih i prosvjetnih radnika naglasiti važnost i ulogu medija u ovoj kriznoj situaciji koji nesebično prate i pravovremeno izvještavaju javnost o stanju pandemija na našem Kantonu.

Posebnu zahvalnost dugujemo i Radio televiziji Unsko - sanskog kantona, uposlenicima ove televizijske kuće te direktorici Pašić Irmi na krajnje profesionalnom odnosu koja je, u datom momentu, na pravi način organizirala rad ove televizijske kuće, te stavila sveljudske i tehničke kapacitete RTV USK Ministarstvu obrazovanja na raspolaganje, kako bi "TV ŠKOLA" postala uspješna priča za naše najmlađe učenike.

Na kraju, zbog cjelokupne situacije, čestitamo svim prosvjetnim radnicima na profesionalnosti i ozbiljnosti u pristupu i realizaciji prvog dana online nastave. Napominjemo, da, u vanrednim situacijama, ne postoje savršena rješenja, ali postoji odlučna namjera da, uprkos svemu tome, radimo isključivo u korist naših učenika. Apeliramo na roditelje naših učenika da prosvjetnim radnicima budu potpora u realizaciji nastave na daljinu, da sačuvaju strpljenje i iskoriste ovo vrijeme za dodatno zbližavanje sa svojom djecom, kako bi zajedno prebrodili situaciju u kojoj smo se našli, uz poruku: ostanite kući i poštujte naredbe Kriznog štaba.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING