INFO

  • SKORO 300 NOVOZARAŽENIH U BIH, PET OSOBA PREMINULO
  • MJERE PROTJERIVANJA ZA 101 STRANOG DRŽAVLJANA
  • USK: STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE/ IZJAVA/
  • ODREĐEN PRITVOR ZA DEVET OSOBA UHAPŠENIH ZBOG RATNIH ZLOČINA KOD SOKOCA
  • HRVATSKA TVRDI DA JE BIH UŠLA U NJEN TERITORIJ 90 METARA, POSLALI ZAHTJEV DA SE POMJERI TABLA
  • CIJELI RAZRED U IZOLACIJI: ZARAŽEN UČENIK I UČITELJICA
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO

SANSKI MOST: PRIGODNO OBILJEŽENA GODIŠNJICA POČINJENOG ZLOČINA NAD ALIBEGOVIĆIMA U NASELJU BUDIM

- U zaseoku Budim, selo Lukavice kod Sanskog Mosta, obilježena je 28. godišnjica zločina kojeg su snage VRS počinile na ovom lokalitetu. Spomen česma i fontana izgrađene na ovom mjestu, podsjećaju i opominju na zločin u kojem je na kukavički način ubijeno 14 članova porodice Alibegović.

SANSKI MOST: PRIGODNO OBILJEŽENA GODIŠNJICA POČINJENOG ZLOČINA NAD ALIBEGOVIĆIMA U NASELJU BUDIM


SANSKI MOST, 2. avgusta -  Četrnaest Alibegovića su tog prvog augusta 1992. godine na prevaru odvedeni do potoka Hatiraj gdje su brutalno ubijeni i ostavljeni.

Dan poslije, pronašli su ih preživjeli članovi porodice i mještani, te ukopali tijela koja su nakon rata ekshumirana i dostojanstveno ukopana u haremu lukavičke džamije. U aktuelnom trenutku, prigodnim vjerskim sadržajem, skromno kako to i nalažu uslovi koje je nametnula epidemija koronavirusa obilježena je godišnjica stradanja nevinih žrtava, a u znak sjećanja na nevine žrtve u Budimu je podignuta spomen česma i fontana. Obilježavanju 28. godišnjice svirepog zločina u Budimu zaseoku Sela Lukavice kod Sankog Mosta, prisustvovali su preživjeli članovi porodice, mještani Lukavica i okolnih sela, te predstavnici društveno-političkog i vjerskog života općine Sanski Most.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING