INFO

  • REIS KAVAZOVIĆ: OTROV ĆE JOŠ DUGO KRUŽITI, ALI ŽIVOT SE OBNAVLJA I ISTINA RAZGONI TAMU NAD SREBRENICOM
  • INSAN SE NAVIKNE NA SVE: JEDNA OD BROJNIH SREBRENIČKIH PRIČA O ŽIVOTU U SAMOĆI I SJEĆANJIMA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 316 ZARAŽENIH ZA 24 SATA, NAJVIŠE U TUZLANSKOM I KANTONU SARAJEVO
  • ŽENE U CRNOM U POTOČARIMA: BROJNI GRAĐANI SRBIJE SE NE SLAŽU S PORICANJEM GENOCIDA
  • BIHAĆ: ISKRENA I EMOTIVNA PORUKA MIRA I PODRŠKE SREBRENIČANIMA
  • INICIJATIVA ŽENA IZ ZEMALJA REGIONA KONTRA ZLOČINA: SUD I JAVNA OSUDA ZA SVAKI OBLIK NASILJA
  • 11. JULI U MEMORIJALNOM CENTRU POTOČARI: PORUKE SUOSJEĆANJA, MIRA I PRAVDE
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ MOGUĆU KIŠU
  • BOSANSKA KRUPA: OBILJEŽENA GODIŠNJICA HEROJSKE BITKE ZA ĆOJLUK
  • DANI PRED 11. JULI: VRIJEME KADA ASIMA ISPRAĆA NA PUT BIJELE CVJETOVE

SANSKI MOST: OBILJEŽENA JUBILARNA DESETA GODIŠNJICA RADA OPĆE BOLNICE

- Svečanom akademijom koja je održana sinoć u prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu obilježena je desetogodišnjica postojanja i rada Opće bolnice. Istaknuto je kako je sanska bolnica zasigurno projekat koji je u proteklom periodu u potpunosti pokazao svoje opravdanje, a danas ova ustanova ima ogromnu važnost u brizi i zaštiti zdravlja građana koji žive na prostoru Sanskog Mosta i susjednog Ključa, pa i šire

SANSKI MOST: OBILJEŽENA JUBILARNA DESETA GODIŠNJICA RADA OPĆE BOLNICE


SANSKI MOST, 7.jula - Političko administrativno uređenja države u poslijeratnom periodu uzrokovalo je velike probleme kada je u pitanju zdravstvena zaštita građana Sanskog Mosta, obzirom na udaljenost Kantonalne bolnice u Bihaću i put koji je samo u jednom pravcu dugačak 120 kilometara.

Bila je to nepremostiva udaljenost, posebno u zimskim uslovima, i sve je to komplikovalo da se građanima pruži kvalitetna zdravstvena zaštita. Zbog toga se rodila ideja o osnivanju opće bolnice koja bi bila na usluzi Sanjanima, ali i komšijama iz Ključa, pa i povratnicima u susjedni entitet. Krajem maja 2008. godine dolazi do zvaničnog otvaranja Opće bolnice koja tada ima četiri osnovna odjela: hirurgiju, pedijatriju, ginekologiju i interni odjel i minimalan broj kadra za početak rada. 

U deset proteklih godina u Općoj bolnici Sanski Most obavljeno je na hiljade težih i lakših operacija, hospitalizirano na desetine hiljada pacijenata, spašeni brojni ljudski životi, a rođen je i veliki broj novorođenčadi. Opća bolnica je danas renomirana zdravstvena ustanova koja se jednostavno saživjela s ovim gradom, uspješno radi i funkcioniše na radost svojih pacijenata i uposlenika. 

Inkorporirana je u socijalno zdravstveni sistem Unsko - sanskog kantona i pored Kantonalne bolnice „Irfan Ljubijankić“, djeluje kao ustanova sekundarne zdravstvene zaštite.  Danas ima 95 zaposlenih, od toga 11 doktora medicine specijalista, 2 subspecijalista,  6 doktora medicine, 57 zdravstvenih tehničara i 21 nemedicinskog radnika.

Ovom prilikom uručena su povelje, plakete, priznanja i zahvalnice svima koji su doprinijeli osnivanju i podizanju Opće bolnice, a nakon svečane akademije priređeno je veliko druženje zdravstvenih radnika.

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING