INFO

  • APEL CRVENOG KRIŽA BIHAĆ: HITNO POTREBNA KRV ZA LIJEČENJE ENISE DERVIŠEVIĆ
  • BUŽIMSKO NASELJE RADOČ: ODLASKOM STANOVNIŠTVA ŽIVOT SE U MNOGO ČEMU PROMIJENIO
  • SUTRA U BIH PRETEŽNO SUNČANO VRIJEME
  • KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU?
  • U ČETVRTAK NOVI POKUŠAJ IZBORA SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE BIH
  • DAMIR DŽUMHUR UPAO U GLAVNI ŽRIJEB AUSTRALIAN OPENA
  • U ČETVRTAK NOVI POKUŠAJ IZBORA SELEKTORA FUDBALSKE REPREZENTACIJE BIH
  • DJEČIJI DODATAK U IZNOSU OD 26 KM U USK PRIMA TEK 1.088 PORODICA
  • KORONA STATISTIKA U USK: 17 NOVOZARAŽENIH, JEDNA OSOBA PREMINULA

SANSKI MOST - OBILJEŽEM DAN DRŽAVNOSTI BIH TE DAN OSNIVANJA 17. VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE

- Polaganjem cvijeća na spomenik oslobodiocima na Trgu ljiljana, te na turbe generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, danas je u Sanskom Mostu obilježen 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine, te Dan osnivanja 17. viteške krajiške brigade

SANSKI MOST - OBILJEŽEM DAN DRŽAVNOSTI BIH TE DAN OSNIVANJA 17. VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE


SANSKI MOST, 24. novembra - Prisutne boračke i općinske delegacije najprije su posjetile turbe generala Mehmede Alagića u Fajtovcima, gdje su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali počast legendarnom komandantu, te su se podsjetili na njegov ratni put u odbrambeno – oslobodilačkom ratu, koji je proveo na čelu 7. korpusa, u čijem je sastavu bila i 17. viteška krajiška brigada.

 Ova armijska jedinica je u godinama koje su uslijedile bila udarna pesnica Armije RBiH, borila se na skoro svim ratištima u zemlji, a za svoje zasluge odlikovana je i najvišim ratnim priznanjem – ordenom “Zlatni ljiljan”. Sedamnaesta je, svojim borbenim djelom, doprinijela tome da se očuva Bosna i Hercegovina kao država i njeni bivši pripadnici mogu biti ponosni na svoje herojsko djelo. U ime boraca ove proslavljene jedinice Armije RBiH prisutnima se obratio nekadašnji oficir, Munir Talić. 

 Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je kako je 25. novembar na dvostruki način zlatnim slovima upisan u historiju bosanskohercegovačke državnosti.

 Zbog toga je ovo najznačajniji dan u historiji naše domovine, koji se ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije ne obilježava na svečaniji način, kao što je to bio slučaj prethodnih godina.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING