INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • USK KORONA STANJE: TESTIRANO 137 UZORAKA, 18 NOVOZARAŽENIH, JEDAN SMRTNI ISHOD

SANACIJA POSLJEDICA PANDEMIJE: VLADE FBIH I USK PLANIRALE U BUDŽETU POMOĆ ZA LOKALNE SAMOUPRAVE

- Lokalne zajednice u Federaciji BiH, posebno manje sredine, zbog skromnih prihoda same nisu u mogućnosti realizirati značajnije projekte koje od njih očekuju njeni građani. Zbog toga su oslonjeni na više nivoe vlasti kao i domaće i međunarodne donatore. U cilju podrške općinama i gradovima, posebno u vrijeme pandemije, u budžetu Vlade FBiH predviđena su značajna sredstva. Ove godine, 30 miliona maraka biće iskorišteno za pomoć nižim nivoima vlasti. Vlada USK također svake godine u budžetu planira sredstava za lokalne zajednice. Uskoro će biti realizirana ona iz prošle godine, dok je u 2021. godini izdvojen iznos od dva miliona maraka...

SANACIJA POSLJEDICA PANDEMIJE: VLADE FBIH I USK PLANIRALE U BUDŽETU POMOĆ ZA LOKALNE SAMOUPRAVE


BIHAĆ, 28. juna - Blizu 80 općina u Federaciji će dobiti po 125.000,00 maraka za sanaciju posljedica pandemije, objavljeno je nakon održane sjednice Vlade Federacije.

Pored 10 miliona, namijenjene u ove svrhe, iz Federalnog budžeta biće izdvojeno dodatnih 20 miliona za kapitalne investicije u infrastrukturne projekte sa kojima se lokalne vlasti jave na javni poziv, otvoren do 16. jula.

Podršku nižim nivoima vlasti, Vlada FBiH usaglasila je sa predstavnicima Saveza općina i gradova Federacije. Na sredstava za kapitalne projekte moći će konkurisati samo one općine i gradovi koji su opravdali ranije utrošena sredstava.

Više o ovoj temi, uz izjave naših sagovornika, donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING