INFO

  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • DILEMA U VLADI FBIH KAKO PODIJELITI 100 MILIONA IZ KORONA 2: SVIMA ILI SAMO POGOĐENIM
  • ZMAJEVI PROTIV SJEVERNE IRSKE IGRAJU PRED NAVIJAČIMA
  • KB BIHAĆ: TRI POVRIJEĐENA MIGRANTNA U ŠOK SOBI, SEDAM NA ODJELU KIRURGIJE / IZJAVA NAČELNICE CUM-A
  • USK: OD POSLJEDICA KORONAVIRUSA PREMINULA JEDNA OSOBA
  • KEVLJANI KOD PRIJEDORA: SAHRANIO KUĆU KAKO SE SAHRANJUJU LJUDI
  • KULTURNO-HISTORIJSKO NASLIJEĐE: USPJEŠNO APLICIRAN PROJEKT OBNOVE I REVITALIZACIJE TURBE MAUZOLEJA
  • PORUKA IZ AMBASADE SAD: IZBORNI PROCES SE MORA SAČUVATI OD SVIH NEREGULARNOSTI
  • VIJEĆE MINISTARA BIH: OKO 14,5 MILIONA KM ZA EKONOMSKE ŠTETE U ZDRAVSTVU TOKOM PANDEMIJE
  • CAZIN: JAVNOM TRIBINOM PRIGODNO OBILJEŽEN EVROPSKI DAN DONIRANJA ORGANA

SAD SE SJEĆA 11. SEPTEMBRA DOK PANDEMIJA MIJENJA TRADICIJU ODAVANJA POČASTI

- Amerikanci obilježavaju godišnjicu terorističkih napada 11. septembra 2001. godine odavanjem počasti ali u nešto drugačijim okolnostima, poštujući mjere predostrožnosti protiv koronavirusa i u jeku predsjedničke kampanje, prenosi Associated Press.

SAD SE SJEĆA 11. SEPTEMBRA DOK PANDEMIJA MIJENJA TRADICIJU ODAVANJA POČASTI

NEW YORK, 11. septembra  - U New Yorku, spor oko sigurnosnih mjera protiv koronavirusa će dovesti da se na dvije lokacije oda pomen žrtvama, jednoj na spomen-ploči Svjetskog trgovinskog centra, a drugoj na obližnjem uglu. Obilježavanje u blizini Pentagona bit će veoma ograničeno da čak ni porodice žrtava ne mogu prisustvovati, iako će male grupe tamo kasnije moći posjetiti spomen obilježje.

Trump i Biden će, u različito vrijeme, odati počast u Nacionalnom memorijalnom parku leta 93 u blizini Shanksvillea u državi Pennsylvania.

Trump će odati počast i govoriti na jutarnjoj ceremoniji, saopćila je Bijela kuća. Biden planira tamo odati počast popodne, nakon što prisustvuje svečanosti na spomen obilježju u New Yorku.

U međuvremenu, potpredsjednik Mike Pence također treba doći na mjesto poznato kao "Nulta tačka" - a zatim i na alternativnu ceremoniju nekoliko blokova dalje.

Godišnjica terorističkih napada ove godine se obilježava u jeku pandemije koronavirusa kada se SAD suočava sa zdravstvenom krizom, velikim demonstracijama i predsjedničkim izborima.

Ipak, porodice kažu da je važno da nacija zastane 11. septembra i prisjeti se napada otetih aviona koji su 11. septembra 2001. godine u Svjetskom trgovinskom centru, u Pentagonu i u blizini Shanksvillea ubili gotovo 3.000 ljudi, oblikujući američku politiku, percepciju sigurnosti i svakodnevni život na mjestima od aerodroma do poslovnih zgrada.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING