INFO

  • GODIŠNJICA SMRTI MIRSADA CRNKIĆA: KOMANDANT KOJI JE SANJAO POVRATAK U SLOBODNU BOSANSKU KRUPU
  • USK KORONA BILANS: TESTIRANA 84 UZORKA, NOVOZARAŽENE 3 OSOBA
  • DOMAĆI PROGRAMI POMOĆI: ISKORISTITI PROGRAME POMOĆI PODUZETNIŠTVU, POLJOPRIVREDI I PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI
  • KB U BIHAĆU: ZDRAVSTVENO STANJE MLAĐE ŽENSKE OSOBE IZ VELIKE KLADUŠE VEOMA TEŠKO
  • BOSANSKA KRUPA: PLANIRANA I OSIGURANA BUDŽETSKA PODRŠKA POLJOPRIVREDI
  • SPORT U DOBA PANDEMIJE: BOLJA PERSPEKTIVA SPORTA JOŠ UVIJEK U POZICIJI NADANJA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O FEDERALNIM PROGRAMIMA ZAPOŠLJAVANJA GOVORI DIREKTORICA HELENA LONČAR
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

RTV USK I UPRAVA POLICIJE ISPUNILI NAILOVU ŽELJU: POLICAJAC NA JEDAN DAN

- Izmamiti osmijeh na lice djeteta vrijednije je od bilo čega, a ispuniti njegovu najveću želju, nema cijenu. Kada smo prje 15-tak dana posjetili Naila i njegov porodicu, obećali smo da će na jedan dan biti policajac. Kako je obećanje dug danas smo sa predstavnicima Uprave policije, našim istinskim prijatejima i saradnicima, posjetili Naila, donijeli mu policijsko odijelo i opremu i krenuli na radni zadatak

RTV USK I UPRAVA POLICIJE ISPUNILI NAILOVU ŽELJU: POLICAJAC NA JEDAN DAN


BIHAĆ, 28. novembra - Ni hladno vrijeme ni pokoja kap kiše nisu spriječili Naila da odradi ono što su mu stariji kolege policajci  dali kao zadatak.  Zaustavi svako vozilo i  samo po zakonu...Tako je i bilo. Bilježimo profesionalan odnos prema zadatku. Onda je naišlo drugo vozilo. Nail nije imao milosti.  Vozaču je prigovorio zbog starosti automobila, loših guma i neposjedovanja zimske opreme.

I kada je ova patrola obavila dio dnevnog zadatka, zaputili smo se u Upravu policije gdje je Nail trebao predati izvještaj nadređenom i provjeriti još neka vozila koja je evidentrao. Potom smo posjetili  dežurnu operativnu službu i ured komesara. Nail je podijelio svoja  iskustva sa ostalim policajcima i najavio povratak u Policiju ali kao specijalac. Još uvijek pod dojmom zbog rada u policiji rekao nam je da mu je ovo najljepši dan u životu.

Naila smo usrećili zahvaljujući uposlenima u MUP-u USK i policiji na terenu.  Njihov cilj i zadaća jesu približiti ovaj častan posao svojim građanima, posebno najmlađima.

Podsjetimo...Nail ima sedam godina i odmah po rođenju uočeno je da ima širi korijen nosa i kožne nabore oko očiju. Upravo oni  predstavljaju prepreku kvalitetnom vidu jer smanjuju vidno polje.  Ljekari u Sarajevu i Zagrebu su preporučili operaciju ukljanjanja kožnih nabora, a nakon jučerašnje posjete ljekarima u Beogradu  rečeno je da će sa operacijom očnih kapaka ipak morati pričekati još neko vrijeme. Do tada Nailov otac Edo štedjet će novac za odlaske na kontrolu od ono malo novca koji povremeno zaradi. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING