INFO

 • ASTRAZENEKA NIJE PRVI IZBOR GRAĐANA USK - SAMO U JEDNOJ SEDMICI VRAĆENO VIŠE HILJADA DOZA
 • DRAMATIČAN TREND U BIH: MANJE ROĐENIH I ZNATNO VIŠE UMRLIH NEGO PROŠLE GODINE
 • KORONA BILANS U BIH: 324 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULO 39 OSOBA
 • SREBRENICA: OBILJEŽENA 18. GODIŠNJICA OTVARANJA MEMORIJALNOG CENTRA POTOČARI
 • TURISTIČKA SEZONA U USK USPJEŠNIJA OD PREDHODNE
 • KORONAVIRUS: PO JEDNO ODJELJENJE IZ TRI BIHAĆKE ŠKOLE U IZOLACIJI
 • USK KORONA BILANS: 32 NOVOZARAŽENE OSOBE I 2 SMRTNA ISHODA
 • USK DANAS AKTUELNO: IZDVOJILI SMO...
 • PROTESTI UPOSLENIKA DRŽAVNIH INSTITUCIJA BIH: NEMOGUĆE JE ŽIVJETI OD 475 KM
 • 'TED LASSO', 'THE CROWN' I 'QUEEN'S GAMBIT' OSVOJILI GLAVNE EMMY NAGRADE
 • MIGRANTI U NJEMAČKOJ TRAŽE PRAVO GLASA NA OPŠTIM IZBORIMA

RIPAČKI SLAP JE DRAGULJ, A UNI SE I DŽANAN MUSA UVIJEK VRAĆA: NIŠTA JE NE MOŽE ZAMIJENITI

- Ekipa serijala O kanala “Tour de BiH” ostala je i ove sedmice u gradu na Uni...

RIPAČKI SLAP JE DRAGULJ, A UNI SE I DŽANAN MUSA UVIJEK VRAĆA: NIŠTA JE NE MOŽE ZAMIJENITI

SARAJEVO/BIHAĆ, 4. jula - Za one koji vole putovati i upoznavati prirodne ljepote Bihać je destinacija broj jedan. Osim prirodnih bogatstava kojih ima napretek, neizostavna su i kulturno-historijska. Zato je ekipa serijala O kanala “Tour de BiH” ostala i ove sedmice u gradu na Uni, te preporučila gledanje upravo ove emisije.

U samom centru Bihaća nalazi se mala oaza mira, tačnije mjesto Ripač poznato kao oaza vikendica jer se svaka od njih nalazi tik uz blistavu Unu. U blizini je restoran koji pruža autentično iskustvo objedovanja nasred najčišće bh. rijeke. Ipak, najznamenitije mjesto je Ripački slap.

SKRIVENA ATRAKCIJA

Kažu da se rijeka Una najbolje može doživjeti sa Unske lađe. Ripački slap sa lađe izgleda kao dragulj. To je skrivena atrakcija u “ljutoj Krajini”. Kroz istoriju čuveno po sojeničkim naseljima. Do njega se može stići lađom ili ako se smjestite u neku od vikendica i uživate u ribolovu, plivanju i skokovima preko slapova ukoliko Ripač posjetite naljeto.

Bihać je poznat i kao grad koji rađa talente. Jedan od najboljih bh. košarkaša Džanan Musa govorio je pred našim kamerama o ljubavi prema ovom gradu. U Bihaću je odrastao, napravio prve korake, ali Bihać je mjesto koje zapravo nikada nije napustio, iako je živio u dva najljepša grada na svijetu - New Yorku i Istanbulu.

- U New Yorku je život brz, tamo sam proveo tri godine, ali ništa mi nije moglo zamijeniti Bihać. Istanbul je dosta sličan BiH, i to najviše volim tamo. Ali, Unu nema nijedan taj grad, pa zbog toga ništa ne može zamijeniti to. Posebno volim kada završim trening i odem na Unu. Svaki put kada dođem, sjedim pored Une i tu crpim energiju, ispričao nam je Musa.

DOMAĆI GOSTI

Prošle godine kada je korona zatvorila granice domaći turisti su više posjećivali Bihać. Iz Turističke zajednice Bihaća su nam kazali kako je upravo prošla godina pokazala bh. građanima koliko ljepota ima naša zemlja.

- Želimo naučiti lekciju iz svega toga i da u marketinškim strategijama targetiramo prvenstveno domaće tržište, a onda sve ostale turiste, kazao je Armin Amidžić, direktor Turističke zajednice Bihać.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING