INFO

  • OMLADINSKA BANKA BOSANSKA KRUPA: POTPISANO 14 UGOVORA UKUPNE VRIJEDNOSTI 23.924 KM
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

RIJEŠENA DILEMA: EDIN DŽEKO OSTAJE U ROMI, PIRLO RIJEŠIO DILEMU

- Gazzetta: Ćao Džeko, Pirlova "devetka" je Morata...

RIJEŠENA DILEMA: EDIN DŽEKO OSTAJE U ROMI, PIRLO RIJEŠIO DILEMU

RIM, 22. septembra - Gazzetta dello Sport na današnjoj naslovnici donosi vijest da je Juventus i definitivno odustao od Džeke i odlučio se za Alvara Moratu.

Udarna vijest dana je "Vječni Ibrahimović" koji je sinoć na pragu 39. godine postigao dva pogotka kojima je donio pobjedu Milanu protiv Bologne, a iznad nje u samom vrhu naslovnice nalazi se vijest o Morati i Džeki.

"Pirlova 'devetka' je Morata. Ćao Džeko, Španac se vraća na posudbu za deset miliona godišnje", stoji na naslovnici Gazzette.

Podsjetimo, Džeko je bio sve dogovorio s Juventusom i trebalo je da pređe iz Rome za 15 miliona eura.

No, Vučica ga ne želi pustiti dok ne nađe zamjenu, a to je trebao biti Arkadiusz Milik. Ipak, Poljak je u otvorenom "ratu" sa čelnicima Napolija i ne želi napustiti klub dok mu ne isplate milion eura koje mu duguju.

Nakon što je postalo izvjesno da se to neće desiti Juventus se okrenuo rezervnoj varijanti, a to je Morata. Španac je sinoć stigao u Torino, danas će obaviti ljekarske preglede i zvanično stići na posudbu.

Juve će dati Atletico Madridu 10 miliona eura za posudbu uz pravo otkupa za dodatnih 45 miliona eura. U ugovoru stoji i opcija da Morata ostane i iduće sezone na posudbi za dodatnih 10 miliona eura, a tada bi ga Juve mogao kupiti za 35 miliona.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING