INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • U BIHAĆU ZASJEDA SKUPŠTINA USK

RAZARAJUĆI UČINAK PANDEMIJE: POLJOPRIVREDA NA NISKIM GRANAMA

- Dok neki poljoprivrednici kako-tako uspijevaju plivati u problemima koji su ih zadesili, postoje i oni koji zbog prirode svoga posla, trpe štete već nekoliko mjeseci...

RAZARAJUĆI UČINAK PANDEMIJE: POLJOPRIVREDA NA NISKIM GRANAMA


BIHAĆ, 23. maja - Pandemija koronavirusa svakim danom ostavlja novi razarajući trag u svim granama ovdašnje ekonomije, pa samim tim i poljoprivredi.

Dok neki poljoprivrednici kako-tako uspijevaju plivati u problemima koji su ih zadesili, postoje i oni koji zbog prirode svoga posla, trpe štete već nekoliko mjeseci. Među njima je i Muhamed  Halilović, poljoprivrednik iz Bihaća koji se bavi uzgojem ovaca. U nastojanju da javnosti damo više činjenica i informacija o opstanku poljoprivrede u doba pandemije potražili smo ovog težaka, gdje drugo nego pod otvorenim nebom.

Halilovića smo pronašli kako napasa svoje stado nedaleko od bivšeg aerodroma „Željava“ u Bihaću. Posljednjih nekoliko mjeseci je zabrinut, jer prodaja janjaca gotovo da je stala. Kaže, za sve je kriva pandemija. Tržišne cijene ne idu u prilog „živom“ proizvodu, pa tako kupci za kilogram „žive vage“ nude tek 4 marke, što je ponižavajuće. Tu nije kraj za muku s kojom žive ovčari jer nažalost ni za ovčiju vunu trenutno nema tržišta. Bio je prinuđen baciti je u smeće.

Iste ili slične probleme imaju i mnogi drugi poljoprivrednici bez obzira o kojoj se proizvodnji radi. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING